• bilderdijkhof

    amstelland en Meerlanden

Alzheimer Café Uithoorn 7 december: welke keuzes moeten mantelzorgers en patiënten maken?

23-11-2017, 18:10 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 7 december 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Bilderdijkhof 1, Uithoorn
bilderdijkhof
Uithoorn

Gespreksleider Caroline Vrijbergen zal met Carla Siegrest (praktijkondersteuner bij een huisarts) en enkele casemanagers in gesprek gaan over de ondersteuning die zij kunnen bieden aan mantelzorgers en patiënten na de diagnose dementie.

Als diagnose dementie is gesteld komt er veel op de mantelzorger af. Dementie is tenslotte een complexe ziekte. In de loop van het ziekteproces krijgen partner en patiënt te maken met steeds meer mensen, instanties en keuzemomenten. De casemanager en de praktijkondersteuner van de huisarts kunnen ondersteuning bieden bij alles wat op de mantelzorger en de patiënt afkomt. Ook kunnen zij adviseren over belangrijke beslissingen die moeten worden genomen over hulp, verpleging en verzorging.

Carla Siegrest en de aanwezige casemanagers zullen uitleggen op welke manier zij de mantelzorger en de persoon met dementie kunnen bijstaan. Uiteraard is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

U bent van harte welkom op donderdag 7 december in dit Alzheimer Café in Wijksteunpunt Bilderdijkhof , Bilderdijkhof 1 te Uithoorn, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar!