• Ewald van Liempt

60 jaar Nederpop bij Rick FM

UITHOORN In 2018 is het precies 60 jaar geleden dat The Tielman Brothers hun eerste single ´Rock Little Baby Of Mine / You're Still The One´ uitbrachten. Volgens kenners is dat moment in 1958 het startsein geweest van de Nederpop, die dus in 2018 zijn 60-jarige jubileum viert. Dat is volgens de lokle omroep Rick FM iets om bij stil te staan.

Radiopresentator en muziekverzamelaar Ewald van Liempt maakt een arbitraire selectie van 2000 liedjes uit de Nederpop van de afgelopen zestig jaar. Het overzicht gaat dwars door alle genres. Dus zowel pop, dance, urban, levenslied als ook Nederbeat, palingsound, dialectrock en alle andere varianten zijn vertegenwoordigd. De lijst bevat Nederlandstalige, Engelstalige en instrumentale nummers die allemaal door Nederlandse artiesten gemaakt zijn.

Ewald van Liempt presenteert zijn selectie in de vorm van 150 uur de radio-uren. Daarin worden de geselecteerde liedjes op alfabetische volgorde gedraaid, zodat alle stijlen door elkaar lopen, hetgeen zeer afwisselende en onvoorspelbare radio oplevert. Precies zoals onze vaderlandse muziekhistorie is opgebouwd dus.

Rick FM zendt dit programma uit op dinsdag en vrijdag tussen 18.00 en 19.00 uur en op zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur.