• SONY DSC

    Maja Mars

Jubileumconcert SCAU met blazersensemble Helicon

UITHOORN Blazersensemble Helicon verzorgt op zondag 18 februari een concert ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU).

Op 19 februari is het precies 25 jaar geleden dat de SCAU werd opgericht. Sinds de start zet de stichting zich in voor laagdrempelige betaalbare culturele evenementen op het gebied van klassieke muziek, cabaret, kleinkunst, toneel en lichte muziek. Daarbij wordt volgens de stichting niet beknibbeld op kwaliteit: juist professionele artiesten vinden het bijzonder om bij de SCAU op te treden.

Het Blazersensemble Helicon verzorgt op zondag 18 februari het jubileumconcert. Dit vindt plaats in de Thamerkerk aan de Amsteldijk Noord 1 en begint om 14.30 uur.

In januari 2015 was Helicon al eens eerder te gast bij de SCAU en gaf toen een concert waar de speelvreugde van af spatte. Dat was voor de stichting een goede reden om ze nog een keer uit te nodigen. De leden van het ensemble zijn afkomstig uit Limburg. Zij komen graag nog een keer naar Uithoorn voor het feestelijke jubileumconcert met onder meer werken van Mozart, Bernard, Elgar, Andriessen, Donizetti , Dvorak en Debussy. Dirigent is Harrie Ries. De leden van het ensemble zijn afkomstig uit Limburg en werkzaam als orkestmusicus of muziekdocent, of zijn nog bezig met hun studie bachelor of master aan de diverse conservatoria.

KAARTVERKOOP Losse kaarten voor het concert zijn online te bestellen via de website van de SCAU. Ze zijn ook vanaf circa tien dagen van te voren verkrijgbaar in de boekwinkels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Ze kosten 14 euro per stuk; jongeren onder de 16 jaar betalen 7 euro. De overgebleven kaarten worden vanaf 14.00 uur verkocht aan de kassa van de zaal.

Voor meer informatie over het programma en kaartverkoop: www.scau.nl