• Michiel de Ruyter
  • Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter doopt nieuw type roeiboot

UITHOORN Bij de Uithoornse roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter vond zaterdag 3 februari de feestelijke doop plaats van onze nieuwe eenpersoons roeiboot van het type Lite-boat. Deze boot heeft Michiel de Ruyter kunnen aanschaffen dankzij een subsidie van het Schipholfonds.

Eind november nam Alisha van den Berg als jeugdlid namens Michiel de Ruyter de cheque van 4285 euro van het Schipholfonds in ontvangst. De roeicommissie heeft haar gevraagd om een mooie naam te verzinnen voor de boot en die heeft zij zeker gevonden. De boot is ´Adelyna´ genoemd. Dit is een Latijnse naam en betekent 'klein gevleugelde'. Dat is volgens de roeivereniging heel toepasselijk voor een boot die zij dankzij het Schipholfonds hebben gekregen.

Na de doop heeft een aantal mensen nog een stukje met Adelyna geroeid. Wat volgens hen meteen opvalt is dat de boot heel stabiel is en heel wendbaar.

Volgens Michiel de Ruyter is het voor de jeugd een fantastische instap boot. Deze boot zal volgens de vereniging ook zeker als erg prettig worden ervaren door mensen die graag in een snelle eenpersoonsboot willen maar niet (meer) in een skiff durven. Verwacht wordt dan ook dat de Lite-boat veel gebruikt zal gaan worden op de club.

Michiel de Ruyter is gevestigd aan Amsteldijk Zuid 253 in Uithoorn. Voor meer informatie over de kano- en roeivereniging: www.mdr.nu