• Archief

Gewapende straatroof bij bushalte Uithoorn

UITHOORN Bij de bushalte van de Burgemeester Kootlaan in Uithoorn heeft dinsdagavond om 18.52 uur een straatroof plaatsgevonden. Drie jongens bedreigden een vrouw van haar tas en gebruikten daarbij een mes. De politie bracht via een Burgernetbericht omwonenden op de hoogte van de straatroof en deelde hierin ook het signalement van de daders.

Het slachtoffer liep naar de bushalte, op de busbaan voor de tunnel Zijdelweg, richting Mijdrecht. Daar werd zij ingesloten door de drie daders, zij kwamen uit de richting van het busstation/tunneltje. Met een mes tegen haar keel werd ze gedwongen om haar tas af te staan. Door luid gillen van de aangeefster, vluchtten de daders richting de bustunnel.

De politie is op zoek naar drie jongens van rond de 16 jaar van ongeveer 1,70 meter lang. Allen waren donker gekleed. Twee jongens waren blank en één jongen had een donkere huidskleur. Alle drie de jongens hadden een mes bij zich.

De politie doet onderzoek naar de zaak en vraagt mensen die beelden/foto's/video's hebben van het voorval, deze te delen met hen.

Getuigen kunnen zich melden via 0800 - 6070 (opsporingstiplijn) of Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis nummer).