• Google

Honderd wagens de weg op met Truckersrun

DE KWAKEL Stichting Aalsmeer Bloemen Tour organiseert weer de TruckersRun. Met vrachtwagens, oldtimers en andere bijzondere voertuigen wordt er een tour gemaakt door de regio voor mensen met een verstandelijke beperking. De Truckersrun wordt zaterdag 21 september gehouden en vertrekt bij Van Zaal transport, Poelweg 12 in De Kwakel.

De deelnemers van ons Tweede Thuis worden opgehaald door Stichting Oldtimerbussen vanaf verschillende locaties, maar ook deelnemers die individueel wonen zijn van welkom.
Op de locatie krijgen alle deelnemers een warm onthaal en staat er een lunch klaar. Daarna is er een gelegenheid voor de mensen met een beperking om een mooie vrachtwagen, bus of andere auto uit te zoeken waarin ze de tour gaan maken.
In de hal en op het terrein vindt tevens een spectaculaire show plaats van de Scania motorclub met radiografisch bestuurbare vrachtwagens, is het Show-en Jachthoornkorps aanwezig en wordt de muziek verzorgd door Fireballs Disco.
Rond 12.30 uur gaan de seinen op groen en gaat het hele konvooi vertrekken. Er gaan zo'n 100 vrachtwagens de weg op, die begeleid worden door motoren. Voor de mensen langs de kant is dat een mooi gezicht.

Vanaf het centrum van Aalsmeer tot in Kudelstaart wordt het konvooi weer begeleid door het Show- en jachthoornkorps. Daarna gaat de stoet verder richting De Kwakel en Uithoorn.
De chauffeurs worden zaterdag rond 10.00 uur verwacht op het terrein van Van Zaal transport, Poelweg 12. De deelnemers worden verwacht tussen 11.00 en 11.30 uur.
Voor de chauffeurs en deelnemers is de Truckersrun gratis. Er wordt gezorgd voor voldoende eten en drinken.

Na afloop van de rit is er een grote barbecue met als toetje een ijsje bij de ijskar van Cees van Vliet.
De tour is opnieuw mogelijk gemaakt door veel sponsoren. Die zijn te vinden op www.aalsmeerbloementour.nl.