• PR

Idylle

Pierre Tuning

Het Jaagpad en de weilanden van De Kwakel zijn nog bijna Kudelstaart. Het Beeldeneiland van Femke Kempkes is bereikbaar met de heen-en-weer-boot vanaf de kruising Dwarsweg/De Banken. Het atelier is een idyllisch plekje met een tuintje tussen bomen en struiken - en een schuurtje.

Maar het ligt in de gemeente Uithoorn en het bestemmingsplan van 25 juni 2015 kent het begrip 'idylle' niet. Sterker nog, Femke had er een paar bomen geplant die weg moesten en het oude schuurtje dat was ingestort en herbouwd, moest meteen weer worden afgebroken. Gedreigd werd met een dwangsom van 10.000 (tienduizend!) euro. Na veel ambtelijk gepraat en juridisch getouwtrek werd dat vijfduizend euro. Dus boog Femke het hoofd en zette de zaag in de bomen. Maar nu staat het schuurtje er nog. En de gemeente is vergeten het meer dan dertig jaar bestaande gebouwtje op het bestemmingsplan te tekenen. Dat was een foutje waar Femke de rekening voor krijgt gepresenteerd. De schuur moet weg, of anders: betalen! Duizend euro.

Aan het Jaagpad staan 48 huizen. Nummer 16 staat te koop voor € 749.000 k.k. Geloof maar niet dat daar bomen of schuurtjes moeten worden weggehaald.