Reumafonds zoekt Collectanten en wijkhoofden

09-02-2018, 11:00 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 19 maart 2018, 10:44 tot zaterdag 24 maart 2018, 10:44

Locatie:

, Uithoorn
Uithoorn en Amstelhoek
Uithoorn

Reumafonds zoekt collectanten in Uithoorn en Amstelhoek

Het Reumafonds streeft naar een beter leven met reuma voor alle 2 miljoen mensen met reuma. Daar is onderzoek voor nodig. Door te collecteren of wijkhoofd te worden voor de collecteweek van het Reumafonds van 19 tot en met 24 maart helpt u ons geld op te halen en ons doel te realiseren. Helpt u mee?

Meest voorkomende chronische ziekte 

Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma is nu een onzichtbare ziekte, maar heeft nog steeds grote impact op het dagelijkse leven. Tweederde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Televisiepresentatrice Anita Witzier, ambassadeur van het Reumafonds: 'Het Reumafonds is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. Het Reumafonds is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Als collectant, wijkhoofd of organisator van de collecteweek bent u dan ook van groot belang. Als u meehelpt, helpt u het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.'

Waar draagt u als collectant of wijkhoofd aan bij?

Het geld dat u bijeen collecteert gaat voor 100% naar onze doelbesteding

wetenschappelijk onderzoek om zo nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.

Helpt u mee?

Geeft u op of bel voor meer informatie met:

Richard van den Bergh

Tel. 0297-522 854

E-mail: reumafonds1400@gmail.com