• Voorzitter Paul Habets maakt de verdeling bekend

    Jan Tilburgs

22 Verenigingen delen in opbrengst Kwakelse Veiling

02-12-2018, 16:02 | Lezersnieuws |

De Kwakelse Veiling bracht dit jaar het recordbedrag van € 82.995 op. Traditiegetrouw wordt op de laatste vrijdag van november de verdeling over de Kwakelse verenigingen bekend gemaakt. De bekendmaking vond plaats in het dorpshuis De Quakel, waar ruim 100 vrijwilligers uit De Kwakel bijeen waren. Dit jaar kregen 22 verenigingen uit De Kwakel een bijdrage uit de veilingopbrengst.

De hobbyclub kreeg geld voor hun knutselmateriaal en nieuw gereedschap. De vrienden van het dorpshuis kunnen nieuwe spandoeken voor hun activiteiten aanschaffen. Er is een bijdrage gegeven voor de uitvoering van De Passion in De Kwakel. Zangkoor The Bridges kreeg een bijdrage voor muziekpartituren en voor de dirigent.

De scoutingclub moest in Schotland nieuwe stof bestellen voor hun groepsdassen. Dat is een dure grap, maar kan nu vanuit de bijdrage van de Veiling. De buurtkamer kreeg geld om de huur voor hun wekelijkse activiteit in het dorpshuis te betalen. De badmintonvereniging, de tafeltennisvereniging. KDO handbal en KDO Dag kregen ook een bijdrage voor spelmateriaal. De Zonnebloem gaat uit de veilingopbrengst een “Mannendag” organiseren.

Het Vrouwengilde gebruikt de veilingbijdrage om kerstattenties te kopen voor zieken en ouderen in De Kwakel. Toneelvereniging Genesius bestaat volgend jaar 90 jaar en kreeg daar een bijdrage voor. Ook de KBO kan haar dinsdagmiddag soos weer voortzetten. De oudervereniging van De Zon mag nieuwe voetbaldoeltjes op het schoolplein zetten. Tavenu kan weer een aantal nieuwe instrumenten aanschaffen.

Sport & Spel kreeg een bijdrage voor het jeugdweekend. De EHBO kan een trainingspop aanschaffen en het dorpshuis De Quakel gaat een nieuwe airco aanschaffen voor de grote zaal. De Kerkvrienden krijgen geld voor o.a. de dakbedekking van het gezondsheidscentrum en Thamer Thuis. KDO gaat LED verlichting in de grote sporthal aanbrengen en nieuw meubilair voor het nieuwe kunstgrasveld.