• De minister van Enthousiasme

    Walt Cisco, Joris van Bennekom, Geert Gratama

31 maart: Minister van Enthousiasme bezoekt Uithoorn

22-03-2019, 11:07 | Lezersnieuws |

Uithoorn - Op zondag 31 maart a.s. komt Peter Heerschop naar De Schutse met zijn derde solocabaretvoorstelling De Minister van Enthousiasme. Op de vraag wat zijn plannen zijn voor de eerste 365 dagen van zijn komende regeringsperiode antwoordt de minister: 

“Ik wil het land in om mensen uit te leggen hoe je heel anders kunt kijken naar dingen die je tot nu toe heel zeker hebt geweten. Dat het enorm leuk is om iets nieuws te leren. En dat je het snelst iets leert als het ook fout mag gaan en dat je erom mag lachen als het fout gaat. Ik zal, overal waar ik kom, voorbeelden geven van dingen die totaal fout zijn gegaan. Bij mij, bij anderen. Zo fout dat je er hard om moet lachen omdat je beseft dat anderen soms nog onnozeler zijn dan jij. En tenslotte zal ik – in dialoog met de Minister van Zeur- en Zeikzaken – uitleggen waarom de waarheid echt overal kan liggen. We moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan we dachten dat ze logisch waren. Dan lach je het hardst om jezelf. En daar leer je van. Want lol is een serieuze zaak”.

Peter Heerschop

Peter Heerschop (Bussum, 1960) is cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver. Samen met Viggo Waas en Joep van Deudekom begint hij de cabaretgroep NUHR. In 1987 dringen ze totaal onvoorbereid door tot de finale van Cameretten. Met NUHR maakt Peter succesvolle programma’s als Over de Top en Natuurlijke Selectie. Van 2002 tot december 2018 verzorgt Heerschop iedere vrijdagochtend een weekoverzicht genaamd Lieve Marianne, in het programma Evers Staat Op. Als teamcaptain bij Ik hou van Holland bereikt hij in de periode 2009-2011 wekelijks een miljoenenpubliek. Sinds 2014 speelt hij één van de hoofdrollen in de comedyserie Jeuk.

Informatie en kaartverkoop

De voorstelling van Peter Heerschop wordt gehouden in De Schutse te Uithoorn. Het is meteen ook het slotevenement van het seizoen 2018-2019 van de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn). Alle bezoekers ontvangen de brochure met het programma voor het nieuwe seizoen 2019-2020. De aanvangstijd is 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open. Dan worden ook de resterende kaarten verkocht. Losse kaarten zijn te koop in de boekhandels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Ze kosten € 15 per stuk; jongeren tot en met zestien jaar betalen slechts € 7,50. Kaarten zijn ook online te bestellen via de website van de SCAU: www.scau.nl