• Team BUT 1 en DSR 2

  Boule Union Thamen
 • Beoordeling van de situatie

  Harry van den Dungen
 • De aanleg voor een schot

  Harry van den Dungen
 • 13-0 overwinning in de eerste partij

  Harry van den Dungen

Boule Union Thamen 1 scoort eerste overwinning in Nationale Petanque Competitie.

12-11-2017, 20:41 | Lezersnieuws | Henk van Rekum

Speelronde vier betekende voor de teams 2 en 3 een thuiswedstrijd in de overdekte accommodatie van OSB in Bodegraven. De tegenstanders waren resp. PU Kennemerland 4 en OSB 2, die uit maar toch thuis speelde.

Team 2 bestaande uit Nel en Hein Bloemers, Marja de Ru, Harry v/d Dungen, Eef Krijtenberg en Angèle Smit startte met een overwinning en tweemaal verlies in de eerste doublettenronde. De triplettenronde werd gedeeld met een 6-13 verlies en een 13-8 winst. In de afsluitende doublettenronde wilde het niet lukken. Alle drie de partijen werden verloren, waarvan 1 met 12-13. Dat had dus winst kunnen zijn, maar had nog niet geresulteerd in wedstrijdpunten. Het werd dus een 2-6 verlies.

Team 3, bestaande uit Eva v Ark, Paul Hamstra, Anno vd Wal, Jannie v Kooten, Günther Jacobs en Ria v Beek, verloor met dezelfde cijfers van OSB. Hier had toch een gelijkspel ingezeten gezien de twee partijen die in 12-13 eindigden.

Door dit resultaat zakte team 2 naar de vierde plaats in de tussenstand. Team drie blijft hekkensluiter en is nog puntloos.

Het eerste team speelde in Nieuw-Vennep tegen De Spaanse Ruiter. Deze ontmoeting ging rechtstreeks om een plaats in de tussenstand. DSR 2 stond door een gelijk spel boven ons team en dus was het zaak om deze ontmoeting te winnen.

De spelers waren Ina Hoekstra, Niels v Diemen, Tine Siegel en Joan, Mike en Henk v Rekum. De doublettenronde werd voortvarend gestart met tweemaal winst. In de triplettenronde had team 1 verder afstand kunnen nemen, maar door een heel slechte werpronde in het eindspel kreeg de tegenstander de kans om een 7-11 achterstand om te buigen in een 12-11 voorsprong en in de volgende werpronde te winst te pakken. In de afsluitende doublettenronde werd een en ander echter recht gezet. Tweemaal winst betekende een 5-3 overwinning en is de onderste plaats in de tussenstand verlaten. De spelers konden niet alleen tevreden zijn met het resultaat, maar vooral ook over het vertoonde spel. Geen enkele partij ging met een groot puntenverschil verloren.

De vijfde speeldag is op 25 november en betekent een thuiswedstrijd voor team 1 tegen Hillegom, een uitwedstrijd voor team 2 tegen Boel de Boule en een vrije dag voor team 3.