• Een spelmoment

    Boule Union Thamen
  • Meten voor het punt

    Boule Union Thamen
  • Het winnende triplette

    Boule Union Thamen

Boule Union Thamen verslaat JBC Vlaardingen

02-06-2019, 22:30 | Lezersnieuws | Henk

Zaterdag 1 juni werd de vierde ronde van de Zaterdagmiddagcompetitie petanque van District West gespeeld.

De plaats van handeling was de accommodatie van Les Boules Fleuries in Lisse en daar traden 28 teams, 112 spelers/speelsters. aan voor 14 ontmoetingen van drie speelronden.

De tegenstander van het team van BU Thamen was deze speeldag het eerste team van JBV Vlaardingen. De eerste speelronde bestond uit een triplettenpartij en een partij tête-à-tête.

In de tête-à-tête was de speler Nieuwerkerk te sterk voor onze speelster, die geen greep op de harde ondergrond (8-12). De triplette. -equipe deed het beter en won de partij afgetekend met 13-3. Met een tussenstand van 1-1 werd de tweede speelronde ingegaan. In deze speelronde werden twee doublettenpartijen gespeeld. De equipe Ina Hoekstra/Henk v Rekum verloren hun partij met 6-13. De equipe Joan v Rekum/Marja de Ru trok de stand weer gelijk door een 13-3 overwinning.

Alles hing nu af van de afsluitende speelronde, die weer uit een triplettenpartij en een tête-à-tête. In een spannende partij tête-à-tête, waar de Vlaardingenspeler op een stand van 11-10 zij drie boules volledig verprutste, waardoor Henk v Rekum de partij eenvoudig uit kon maken. Deze 13-10 overwinning betekende dat een gelijkspel al zeker was, maar de triplette, bestaande uit Ina Hoekstra, Joan v Rekum en Marja de Ru gingen uiteraard ook voor de winst. Met een schitteren schot haalde Joan de winst binnen. Eindstand 4-2 in het voordeel van BU Thamen. Door deze winst steeg het team van de zesde naar de vierde plaats. Dit kan nog een derde plaats worden als op 22 juni het team van Les Francophiles vweslagen wordt.

Voordat het zover is nemen drie doubletten van BU Thamen op Tweede Pinksterdag deel aan het 64 equipes volgeboekte toernooi van de Petanqueclub Museumplein. Dit toernooi wordt ook op het Museumplein gespeeld en is zeker de moeite van een bezoekje waard.