• De Schutse

    SCAU

Culturele activiteiten verhuizen van Thamerkerk naar De Schutse

12-06-2018, 09:52 | Lezersnieuws |

Uithoorn - Het jubileumseizoen 2018-2019 de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn) was tegelijk het laatste in de Thamerkerk. Met ingang van 1 juni 2018 heeft de Thamerkerk een andere bestemming gekregen en is ‘de parel aan de Amstel’ geen multifunctionele ruimte meer. U hebt hierover kunnen lezen in deze krant. Dat betekent dat er voor de concerten en de evenementen van de SCAU een andere locatie gevonden moest worden. En dat is gelukt! Met ingang van het seizoen 2018-2019 heeft de SCAU onderdak gevonden in De Schutse, het kerkgebouw vlakbij winkelcentrum Zijdelwaard. De SCAU gaat dus ‘gewoon’ door met het organiseren van laagdrempelige en betaalbare concerten/evenementen.

Het adres van de nieuwe thuisbasis van de SCAU is: De Schutse, De Mérodelaan 1, 1422 GB Uithoorn. Er zijn volop gratis parkeerplaatsen bij het winkelcentrum, de akoestiek van de kerkzaal is prima en de stoelen zitten prettig. Het bestuur van de SCAU heeft er alle vertrouwen in dat iedereen snel gewend zal zijn aan de nieuwe locatie. 

Het komende seizoen ziet er zeer veelbelovend uit. Er zijn twee voorstellingen rondom taal: taalcabaretier Wim Daniëls (‘De wondere wereld van de taal’) en schrijver Thomas Verbogt (‘Montere weemoed’). Peter Heerschop keert terug met een splinternieuwe solo: ‘De minister van Enthousiasme – lol is een serieuze zaak’. De a capella groep New Amsterdam Voices komt zingen en het Osiris Trio viert zijn dertigjarig jubileum met pianotrio’s van Haydn, Martinu en Dvorak. Bijzonder blij zijn we met violiste Noa Wildschut, een jong aanstormend talent. Samen met pianiste Elisabeth Brauss speelt ze o.a. werken van Schubert en Franck. Het Amsterdam Wind Quintet blaast ons het nieuwe jaar in met muzikaal vuurwerk in Weense stijl. Het openingsconcert vindt plaats op zondag 16 september 2018. Moeder en dochter Basilova, twee Russische zielen, spelen vierhandig op één piano: werken van Schubert, Rachmaninov en Basilov. Spectaculair wordt ‘Le Sacre du Printemps’ van Stravinsky.

Abonnementen en kaarten zijn nu al online te bestellen via de website van de SCAU: www.scau.nl  Daar is ook uitgebreide informatie te vinden over de programma’s en over de uitvoerende artiesten. De evenementen/concerten worden gehouden op de zondagmiddag en beginnen om 14.30 uur. Om 14.00 uur gaan de deuren van de zaal open.