• De Thamerkerk die opgebouwd is allemaal verschillende afbeelingen

    Alex Prooper
  • De stand van hoeveel foto's er op dit moment geupload zijn op www.fotoboulevarduithoorn.nl

    Martin van Wiltenburg

Doe mee en upload jou foto's naar fotoboulevarduithoorn.nl

12-03-2019, 14:04 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Op de plek aan de Wilhelminakade in Uithoorn waar een meterslange schutting een bouwterrein afschermt, verrijst dit voorjaar een gigantische fotowand. Het kunstwerk dat de naam Fotoboulevard Uithoorn krijgt, wordt maar liefst 45 meter breed en 1,40 meter hoog.

In het najaar wordt aan de Wilhelminakade gestart met de bouw van het project “De Rede”. Dat zou betekenen dat de lelijke schutting nog de hele zomer de kade aan de Amstel ontsiert. Om dat te voorkomen bedachten Uithoornaars Louis Drubbel, Martin van Wiltenburg en kunstenaar AlexP het plan voor het fotokunstwerk. En daar hebben ze jou bij nodig!

25.000 foto’s maken samen een kunstwerk

Op Fotoboulevard Uithoorn komt een aantal karakteristieke gebouwen van Uithoorn en De Kwakel te staan. Deze afbeelding wordt opgebouwd uit 25.000 foto’s. Heel veel kleine foto’s maken samen één grote! Van een afstand zie je bijvoorbeeld de Thamerkerk, maar kom je dichterbij, dan zie je allemaal fotootjes van 5 bij 5 centimeter. Daar kan jouw foto tussen staan!

Jouw foto op Fotoboulevard Uithoorn

Om de fotowand te realiseren zijn dus 25.000 foto’s nodig. Dat is niet niks. Zeker als je bedenkt dat Fotoboulevard Uithoorn er half april moet staan. Daarom vragen we jou om foto’s in te sturen. Een leuke selfie, een snapshot met je vrienden, een foto van jou en je geliefde, een plaatje van je hond, je kat of je kleinkind! Je mag zo veel foto’s uploaden als je zelf wilt.

De website www.fotoboulevarduithoorn.nl is nu een week online en we hebben inmiddels 1.932 foto's ontvangen. Zitten jouw foto's daar al bij? Je wil toch niet ontbreken!