• 5e plaats in Loosdrecht

    Henk van Rekum
  • Winnares Moederdagtoernooi

    Harry van den Dungen
  • De nummers zes en een

    Harry van den Dungen

Drukke week voor de petanquespelers

13-05-2019, 14:42 | Lezersnieuws | Henk

Er werd veel gebouled door de leden van Boule Union Thamen in de afgelopen week.

Het begon op 4 mei. Het team bestaande uit Marja de Ru, Ina Hoekstra en Joan en Henk van Rekum speelden in Lekkerkerk de tweede ronde van de Zaterdagmiddagcompetitie.

De tegenstander was een team van Nieuwerkerk. De start was niet geweldig. Na vier partijen stond BUT met 3-1 achter. In de afsluitende speelronde moesten beide partijen gewonnen worden om er een gelijkspel uit te slepen. Dat lukte door goed en gedegen spel.

Op de dinsdagavond werd de vierde ronde van de Jokercompetitie gespeeld. Dit is een clubcompetitie, waarbij niet het aantal gewonnen partijen gelden, maar het aantal gescoorde punten. Heeft men een speelavond gemist, dan kan de volgende avond op een van de twee partijen een joker ingezet worden. De in die partij gescoorde punten worden dan verdubbeld.

In deze speelronde wisselde de leiding in de tussenstand. Jelle Pekelharing passeerde Ria van Beek.

Een dag later speelden Ina Hoekstra en Joan van Rekum in Loosdrecht het damestoernooi van de vereniging de Gooiers. Een sterk bezet toernooi met deelnemers uit de nationale selectie en voormalige WK- en EK-gangers. Er werden vijf voorgelote partijen gespeeld en de eindstand werd bepaald door het aantal winstpartijen en het puntensaldo. Ina en Joan werden met vijf winst op saldo vijfde in de eindklassering.

De donderdagavond was de reguliere clubavond en op zaterdag 11 mei weer een ronde van de Zaterdagmiddagcompetitie van District West. Er werd nu gespeeld in Den Haag en de tegenstander was een team van de vereniging Petanque Gouda. Ook hier leek het op een gelijkspel uit te draaien, maar de triplette-equipe kwam twee puntjes te kort, waardoor de ontmoeting met 4-2 verloren werd.

Op zondag werd het Moederdagtoernooi gespeeld. Normaal op de zaterdag, maar vanwege de zaterdagmiddagcompetitie nu op Moederdag zelf en dat was te merken aan de deelname.

“Slechts” dertien leden schreven in, maar deze hadden wel een gezellige en zonnige dag.

De overwinning ging naar Angèle Smit, die als enige alle drie de partijen won.

In de komende weken beperken de activiteiten zich tot de clubavonden op dinsdag en donderdag en de clubmiddag op woensdag. Kom gerust een kijken aan de Vuurlijn en gooi een balletje mee.