• Juul Bovenberg geeft uitleg

    Sjaak Samshuijzen

Interessante clubavond Cinesjasten.

15-04-2018, 15:45 | Lezersnieuws | anthy

Interessante clubavond bij de Cinesjasten.

Op 3 april j.l. kregen we bezoek van Juul Bovenberg, van de filmacademie Amsterdam, die onze opdrachtfilmpjes kwam beoordelen. Zij had de clubleden de opdracht meegegeven om een kort filmpje te maken. In dat filmpje moest in een doorlopende beweging een fragment, close-up, geplaatst worden welke benadrukte wat er uitgevoerd werd.

Als voorbeeld: tijdens een autorit, waarbij de chauffeur wordt gefilmd vanaf de achterbank, wordt tussendoor de handeling gemonteerd dat hij schakelt en de volgende onderbreking kijkt de bestuurder in zijn achteruitkijkspiegel. Dat zijn 2 korte flitsen van een paar seconden. Dit verlevendigt een film in zijn geheel als kijkobject.

In totaal waren er elf inzendingen die ter beoordeling werden aangeboden. Juul heeft ze stuk voor stuk besproken en het nodige commentaar c.q. aanwijzingen gegeven waar we in het vervolg op moeten letten.

Op de volgende clubavond, 24 april a.s., worden de door de leden opgenomen 1 minuut filmpjes vertoond. Die ene minuut kan ook bestaan uit een fotoverhaal. De grap is dat men moet raden wie de maker is van de inzending.

Verder kregen we informatie over de clubavond van 15 mei. Wim Schouten heeft het idee voor een werkavond, waarbij iedereen meedoet. De bedoeling is, het houden van een interview met 1 interviewer en 3 geïnterviewden, 3 camera’s, belichting en alles wat bij zo een opname nodig is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van technieken zoals close-up en over de schouder.

Deze opname worden aan alle leden verstrekt, die daarvan dan weer een montage moeten maken voor een clubavond later in het jaar.

 

De clubavond van 3 april, welke zeer leerzaam en gewaardeerd werd door de leden, wordt op 24 april gevolgd door de 1 minuut filmpjes.

Bent u geïnteresseerd in de activiteiten van de Cinesjasten, kom dan op 24 april in het dorpshuis van De Kwakel naar de verrichtingen van deze leden kijken. Vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.cinesjasten.nl of neem contact op met J.M. Rijpkema, telefoon 020 6472909 – 06 40076049 of met A.E. Saarloos, telefoon 0297 566501 of 06 27514287.