Kandidatenlijst Groen Uithoorn voor de gemeenteraadsverkiezingen 21 maart

12-03-2018, 00:39 | Lezersnieuws | Charles

Groen Uithoorn heeft de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 21 maart samengesteld. Deze maken we nu bekend. Naast de ervaren krachten Jeroen Albers en Arjan Koopmans zijn er ook nieuwkomers. De jongere garde bestaat Uit Sebastien Ten Voorde (bijna 18 jaar) en Annika van Gastelen (18 jaar). Daar zijn we heel blij mee, want het is best spannend om als jongere in te stappen. We zijn ervan overtuigd dat juist zij de gemeenteraad een frisse blik kunnen geven. Wij koppelen dit aan de ervaring van de andere kandidaten. Daarnaast staan Ioanet ten Voorde en Nicolien van de Kar op de lijst. Nummer drie is Charles Couzijn, een ervaren manager uit het bedrijfsleven met een sociaal en groen hart. Al onze kandidaten hebben een groen hart en proberen Uithoorn te vergroenen. We moeten veranderen en wel nu. We kunnen niet zo door blijven gaan met onze omgeving!

1 Jeroen Albers 2 Arjan Koopmans 3 Charles Couzijn 4 Annika van Gastelen 5 Sebastien ten Voorde 6 Ioanet ten Voorde 7 Nicolien van de Kar

Op onze website www.groenuithoorn.nl staat meer informatie over onze plannen en een leuke film. Groen Uithoorn heeft de afgelopen jaren als nieuwe kleine partij vaak geprobeerd om het beleid te wijzigen en andere keuzes te maken. Wij hebben bijvoorbeeld als enige partij gekozen voor een ander tracé van de nieuwe Uithoorn tramlijn. Wij willen geen tram dwars door het dorp en versobering van onze busnet en minder bushaltes. Ook zijn we als enige voorstander om alle uitvoerende taken van onze gemeente onder te brengen bij onze grote buurman Amstelveen. Net zoals Aalsmeer dat heeft gedaan. Nu werken al onze ambtenaren samen met Diemen en Ouderkerk aan de Amstel in de zogeheten DUO+. Hier hebben we al miljoen euro’s op verloren.

Voor wat betreft Schiphol willen we niet zoals nu als een Don Quichote strijden tegen de windmolens, maar samen met Amstelveen en Haarlemmermeer optrekken om de lawaaioverlast te beperken.

Belangrijke concrete wensen van Groen Uithoorn zijn onder meer:

Korting op je rioolbelasting, als je tuin groen genoeg is We bezuinigingen op asfalt We gebruiken onze wegen voor lokaal verkeer en niet als derde ring om Amsterdam Meer verpleegplekken in Uithoorn Schoolzwemmen terug Gratis lidmaatschap sportvereniging voor kinderen van 6-12 jaar Afschaffen hondenbelasting Ambtelijke fusie met Amstelveen en stoppen met DUO+

We betalen onze wensen uit de extra gelden die de gemeente gaat krijgen van het Rijk en door te stoppen met de verspilling van geld.Hopelijk krijgen we voldoende stemmen om te groeien en ons groene werk voort te zetten.