• Lokatie 12, Bloemsierkunst Christa Snoek, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum
 • Locatie 4, De Inlijsteraar, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum
 • Locatie 5, Biezenwaard Creatief, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum
 • Locatie 10, Bistro 9 Next Door, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum
 • Locatie 7, Zorgboerderij Inner-Art, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum
 • Locatie 9, Dorpshuis De Quakel, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum
 • Locatie 8, In den Ossewaerd, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum
 • Locatie 6, Bruinsma Natuurlijk, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum
 • Locatie 11, Cin in Wonen, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum
 • Locatie 3, WEKO Souvenirs, Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

  Marion van Berkum

Kunstroute Qua Kunst & Ambacht was een groot succes

02-11-2017, 16:10 | Lezersnieuws | Kunstroute Qua Kunst en Ambacht

Hofstede Nooitgedacht creëerde meerdere sfeerhoekjes om de hoeden, tassen en houten objecten van hun kunstenaars te tonen. Er werd ook live op hout geschilderd.

Poldersport had dit jaar het Thamen Collectief te gast.

Op kleine werkplekken kon men bij WEKO Souvenirs zien hoe toegepaste glaskunst en sieraden werden gemaakt. Sweatshirts kon men laten borduren en werk van de overleden kunstenares Sonja Bolten werd getoond.

De kunstschilder bij Riga Ranch heeft vanaf juni dit jaar keihard gewerkt om speciaal voor de kunstroute 13 portretten te maken. De eierkunstenares maakt haar objecten niet alleen van kippeneieren, maar ook van struisvogelei en zelfs eitjes van zebravinken die men dan aan een ketting kan dragen.

Bij Bloemsierkunst Christa Snoek was een herfstworkshop gaande en kon men weefkunst, naked raku, kermiek, schilderijen, beelden en andere kunstuitingen zien.

Cin in Wonen had naast keramiek en sieraden ook risoprints. De risoprints namen je terug naar de boeken van Ronald Dahl.

Biezenwaard Creatief toonde keramiek, schilderijen, sieraden, en zelfs beschilderde tegels, gerelateerd aan hun jaarthema 'Onder Water'. Er werd ook live geschilderd, hetzij op doek, hetzij op tegels.

De keramiek objecten bij Bistro 9 Next Door oogstten veel bewondering bij de bezoekers.

Wie Bruinsma Natuurlijk bezocht kon zich inleven in kerst door een rondje te lopen door de kerstshow. Er werd live gewerkt aan een dierportret en aan ondeugende 'bosfenomeentjes'. Een edelsmid toonde haar ontwerpen. Bezoekers konden bij De Inlijsteraar afgedankte muziekinstrumenten bekijken die omgetoverd waren tot (toegepaste) kunst. Muziekbeoefenaars waren zeer verrast dit te zien. Streetart en graffiti, dat normaliter buitenshuis op muren te zien is, kon men nu binnenshuis bewonderen. Vooral het verhaal achter de werken, o.a. over de Tweede Wereldoorlog, sprak een hoop mensen aan.

Dorpshuis de Quakel toonde schilderijen, viltcreaties en sieraden. Muziekvereniging Tavenu liet hun instrumenten klinken en bezoekers konden ze zelf proberen te bespelen.

Bij In den Ossewaerd kon men in de kookstudio en woonkamer geschilderde portretten bewonderen onder het genot van zelfgemaakte hapjes.

Zorgboerderij Inner-Art gaf podium aan een serie schilderijen over zwanen, kermiek en werken van hun cliënten. Daar zaten bijzondere stukken bij.

Kortom, ook al was het weer wat minder, het was een zeer geslaagde kunstroute.