Kwakelse Veiling vestigt een nieuw record

05-11-2018, 16:02 | Lezersnieuws |

Opbrengst Kwakelse Veiling naar een nieuw record

De 2e avond van de Kwakelse Veiling op zaterdag 3 november begon met een feestje en eindigde met een feestje. Het startfeestje was het feestje van notaris Akkermans. Zij houdt al 22 jaar toezicht of de Kwakelse Veiling wel volgens de regels verloopt. Op zaterdag 3 november bestond ook het Koninklijk Genootschap van Notarissen 175 jaar en dat was voor notaris Akkermans aanleiding om alle bezoekers aan de Kwakelse Veiling te trakteren op een gebakje bij de koffie (of biertje als je wat later binnen kwam).

Al meteen bij de kinderronde was het druk in de kantine van de s.v KDO en dat werd in de loop van de avond alleen maar meer. En dat is een goed teken voor een goeden doelen veiling, zoals de Kwakelse Veiling. Ook het college was via burgemeester Heiliegers en wethouder Zijlstra op deze tweede veilingavond vertegenwoordigd.

De rode draad kavel van deze tweede avond was een 11 gangendiner voor 4 personen inclusief een wijn-,bier- of frisdrankarrangement bij restaurant Jones in Kudelstaart. Het veilingcomité heeft voor vrijdag 7 december het hele restaurant afgehuurd, dus wordt een gezellig avondje daar in Kudelstaart. De kavel werd in totaal 7 keren geveild en bracht tussen de € 580 en de € 680 per koop op. De hoogst opbrengst bracht een feestje voor 60 personen bij Kweek, Zaai en Eet in Aalsmeer op. De hoogste bieder moest er na een lang gevecht uiteindelijk € 2.050 voor neer tellen.

Om kwart voor een ’s nachts was er een tweede feestje. Op dat moment werd het oude record uit 1992 van in totaal € 67.873 gebroken. Met een polonaise op het podium en veel gejuich werd dit record gevierd met een gratis drankje van het Veilingcomité. Maar het allergrootste feest was ’s nacht om half drie toen de laatste koop onder de hamer geweest was. De opbrengst van de tweede avond was € 44.231 en samen met de € 38.764 van de eerste avond geeft dat een totaal opbrengst van € 82.995. Het oude record werd dus met maar liefst € 15.000 gebroken.

Het Veilingcomité bedankte alle mensen die er aan meegewerkt hebben om dit geweldige resultaat te bereiken. De schenkers van de kavels, de kopers die ze mee naar huis namen en de ruim 150 vrijwilligers die dit alles mogelijk gemaakt hebben. Het is ook een groot succes voor het sterk verjongde veilingcomité dat met geheel nieuwe kavels veel oude en nieuwe mensen naar de Kwakelse Veiling wisten te lokken.