Nationale Buitenspeeldag 2019

25-06-2019, 11:45 | Lezersnieuws | Daan

Afgelopen woensdag 12 Juni, heeft de buitenspeeldag plaatsgevonden bij de Scheg in Uithoorn. Dit evenement stond gepland op het multicultureel sportveld achter de scheg maar door de harde regen en onweer hebben we het naar binnen in de scheg verplaatst. Ondanks deze switch was het superleuk. Er was een stormbaan, opblaasvoetbalveld, beweegbaan en zelfs een estafette race waar leuke prijzen werden uitgedeeld.

Dit evenement werd georganiseerd door de stagiairs van het ROC Amstelveen in samenwerking met Videt Uithoorn. 

 

Wij hadden dit evenement nooit kunnen uitvoeren zonder de leerlingen van het Thamen in Uithoorn. Deze leerlingen hebben ons geholpen met het begeleiden en opbouwen van de spelletjes. Voor de Thamen kinderen was het een schoolopdracht in het teken van sport, daarom was de buitenspeeldag de perfecte gelegenheid om dit uit te voeren. 

 

Bij onze buitenspeeldag waren rond de 200 kinderen die het allemaal naar hun zin hadden. Aanwezig bij dit evenement was ook de Albert Heijn die wat fruit sponsorden. Ook had JOGG een kraampje langs de zijkant van de zaal. Zij verzorgde ook het gratis te pakken water.

 

Kortom was het dit jaar weer een geslaagde buitenspeeldag. Volgend jaar hopen we er weer te zijn maar dan natuurlijk wel buiten.