• concwnratie voor de worp

    Harry van den Dungen
  • Winst voor dit tripket van BUT

    Harry van den Dungen

Nipt verlies in Nationale Petanque Competitie voor Boule Union Thamen

25-03-2019, 22:28 | Lezersnieuws | Henk

Team 1 moest in de op een na laatste speeldag thuis aantreden tegen Zoetermeer 1. Door de acceptabele weersomstandigheden kon deze ontmoeting plaatsvinden op het eigen terrein aan de Vuurlijn in De Kwakel. Voor het team van BUT stond er alleen de eer op spel. De kampioen was al bekend en de degradant ook. Het enige dat het team nog kon bereiken was een derde plaats, maar dan moest er van Zoetermeer gewonnen worden. Voor Zoetermeer zat er nog een kans op de tweede plaats in, maar dan moest deze ontmoeting en de laatste gewonnen worden en de huidige nummer twee beide speeldagen verleien, De tweede plaats kan nog tot promotie leiden,

De start van Zoetermeer was sterk. In de eerste doublettenronde wonnen ze twee van de drie partijen. Alleen Ina Hoekstra/Henk v Rekum wisten hun partij te winnen. In de triplettenronde werd de winst gedeeld. De equipe Michiel Buchner/Ina Hoeksta/Joan v Rekum wonnen met groot verschil. Daarentegen verloor de equipe Jelle Pekelharing/Wilma Buchner/Henk v Rekum met grote cijfers. De 3-2 achterstand na de tweede speelronde betkende dat BUT in de afsluitende doublettenronde driemaal moest winnen. De equipe Michiel Buchner/Joan van Rekum pakten de eerst partij. De equipe Ina Hoekstra/Wilma Buchner namen in hun partij een 11-2 voorsprong, maar toen de tegenstander het spel verlegde naar een war gladder speelterrein scoorden e niet meer. Nu was alleen nog een gelijkspel mogelijk en dat hing af van de partij van Jelle Pekelharing/Henk v Rekum. Op een stand van 10-12 lag de equipe op punt met de laatste twee boules nog in de hand. De opzet was nu om met een hoog gespeelde boule het butje zo’n 10 cm naar achteren te plaatsen om zo de benodigde drie punten voor de  overwinning te scoren. De eerste boule miste het butje. Ge laatste boule raakte het but wel, maar aan de achterkant, waardoor het butje naar een boule van de tegenstander verplaatst werd en de overwinning niet alleen in deze partij, maar in de hele ontmoeting naar Zoetermeer ging (3-5). Ondanks deze overwinning kan Zoetermeer geen tweede meer worden daar De Gooiers 2 met 7-1 van Sporting Badhoevedorp 2 gewonnen.

Het tweede team speelde in Vlaardingen tegen team 3 van de gelijknamige vereniging.

De start was gelijk aan die van het eerste team. Eenmaal winst in de doublettenronde. De equipe Hans vd Wal/Jannie v Kooten won, maar dat was ook de enige winst van de dag in deze ontmoeting. Vlaardingen won de overige vijf partijen met overmacht, mede door het moeilijk speelterrein waar de spelers van BUT voor het eerst kennis mee maakten.

Op zaterdag 8 april vindt de laatste speeldag van de Nationale Petanquw Competitie 2018-19 plaats. Beide teams van BUT spel dan in Lisse tegen respectievelijk het derde en het vierde team van Les Boules Fleuries.