• ACC Twiske Ian op de trap

  HANS STEEKERS
 • Bart de Veer 3e in Apeldoorn

  Gerard Keijzer
 • ACC Twiske Mees v Smoorenburg

  fam Derogee
 • ACC Twiske Sven Buskermolen

  Hans Steekers

Podium voor UWTC in Apeldoorn

13-11-2017, 11:20 | Lezersnieuws | UWTC

Zaterdag 11 november stonden er weer een aantal UWTC leden aan start bij de veldrit in Apeldoorn. Bij de amateurs/sportklasse Bas de Bruin, Dennis Moolhuijsen en Bart de Veer en bij de masters 40+ Frank Jansen en trainingslid Mark Touwen. De organisatie had een probleem, want ze hadden geen vergunning om door het 'grote bos' te gaan. Hierdoor liep het parcours alleen over de drie grasvelden in het Orderbos. Door de regen was het rondje spekglad geworden en was er voor de wedstrijd weer enig overleg tussen onze renners met welke banden er het best gereden kon worden. Bas had een prima start en zat gelijk voor in het veld. Bart zat wat opgesloten in de eerste bocht en kwam rond de 10e plaats door, hij begon aan een inhaalrace. De kopmannen reden echter knijterhard en Mattijn Motshagen uit Nijkerkerveen en Freek de Jong uit Deil reden zachtjes aan weg bij het groepje van Bas. Bart had ondertussen aansluiting gekregen met de groep van Bas. Bart was prima in zijn element op de gladde ondergrond en hij knalde door naar de derde plaats. Bas reed ook een prima race en werd 5e. Dennis was grieperig en eindigde in het achterveld. Bij de masters 40+ werd Mark Touwen 26e en Frank Jansen 44e.

Clubcross

De omstandigheden waren zondag 12 november lastig vandaag bij de clubcross van UWTC, de regen had het parcours blubberig en glad gemaakt.

Uitslag 40-: 1 Jeroen Breewel, 2 Gerben vd Knaap, 3 Lars Wiebes, 4 Jeroen v Pierre

Uitslag 40+: 1 Frans v Heteren, 2 Maarten de Jong, 3 Louis Oude Elferink, 4 Cock Fangmann, 5 Gerard de Veer, 6 Mark Best, 7 Rene Wiebes, 8 Peter Wiebes, 9 Niels Kramer, 10 Gijs Kostman, 11 Harry v Pierre, 12 Robert Wiebes, 13 Joop Winter, 14 Achterberg

Jeugd 8-9: 1 Joost Zwerver, Jeugd 10-11: 1 Jur de Beij, Jeugd 12-13: Teun Wahlen, Jeugd 14-15: 1 Max de Beij, 2 Jesse v Hattum, 3 Raoul v Zijl

ACC t Twiske

Zondag 12 november streek de Amsterdamse Cross Competitie neer in het natuurgebied 't Twiske. En diverse UWTC leden reden hier een mooie wedstrijd. Bij de jeugd A reed Siem van Smoorenburg naar de 5e plaats. Bij de jeugd B finishte onze leden in duo's, 9 Mike Derogee en 10 Mees van Smoorenburg, 17 Lars Hopman en 18 Rens Grömmel.

Bij de 40+ reed ons trainingslid Mark Touwen plaats 6. Overige uitslagen: 38 Vincent Derogee, 49 Marcel Plasmeijer en 52 Frank Jansen. Bij de 40- reed Ian vd Berg heel lang op de 3e plaats, maar in de laatste ronde zakte hij ver terug. Bij de nieuwelingen werd Danny Plasmeijer 5e en Sven Buskermolen 6e.