• PvdA-leden wijzen lijsttrekker aan

    Linda Moolenaar

PvdA-leden kiezen Els Gasseling tot lijsttrekker.

10-12-2017, 11:50 | Lezersnieuws | Gerrit Roseboom

In de najaarsledenvergadering kozen de PvdA-leden Uithoorn / De Kwakel huidig fractievoorzitter Els Gasseling tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezing in maart 2018. In dezelfde vergadering stelden de leden ook het verkiezingsprogramma vast.

De kandidaatsstellingscommissie besloot na ampel beraad voor negen aspirant-kandidaten een aanbeveling te doen. Voor de eerste plaats en lijsttrekker selecteerden zij huidig fractievoorzitter Els Gasseling. Els was bij de verkiezing in 2014 ook lijsttrekker. In de afgelopen raadsperiode heeft zij voldoende haar kwaliteiten bewezen. Op de tweede plaats kwam Jeroen Brink, nu burgerraadslid. Bij de verkiezing in 2014 viel hij net buiten de boot voor het raadslidmaatschap. Jeroen dankt zijn tweede plaats aan zijn goede functioneren in de afgelopen periode. Marga Moeijes is de nieuwkomer op plaats drie. Een plaats die zij bereikte dankzij haar bewezen kwaliteiten in andere functies in het maatschappelijk speelveld. Voor de vierde plaats gaf de commissie de voorkeur aan Hans Portengen. Hans was tussen 2010 en 2014 enige tijd gemeenteraadslid. Oud-wethouder Jan van Velsen bezet de vijfde plaats. Gerrit Roseboom, Chris Verhorst, Maarten Levenbach en Rob de Boer maken de lijst compleet. De leden namen de aanbevelingen van de commissie graag over. De lijst biedt nu een breed beeld van ervaren politici en nieuwkomers met ervaring op andere relevante terreinen. In de komende maanden zullen de kandidaten zich uitgebreider voorstellen.

De kandidaten gaan met vertrouwen en een breed gedragen verkiezingsprogramma de strijd om de raadszetels aan. Het verkiezingsprogramma "Uithoorn verbonden" geeft in zijn titel precies aan waar de PvdA voor staat. De PvdA wil een samenleving waarin voor iedereen plaats is en waarin wij allen de mogelijkheid hebben om mee te doen, vooruit te komen en iets van ons leven te maken. In de afgelopen raadsperiode heeft de fractie zich daar ook sterk voor gemaakt. In de voorbereiding op de komende verkiezing zullen de verschillende onderdelen van het programma uitgebreid aan bod komen. Vooralsnog wijzen de kandidaten op de onderwerpen wonen, zorg en publieke voorzieningen. Wonen omdat de PvdA een evenwichtig en eerlijk woonbeleid wil. Zorg omdat bij de PvdA mensen centraal staan en niet alleen gezondheid, maar ook sociale omstandigheden aandacht vereisen. Publieke voorzieningen omdat de PvdA wil investeren in de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van heel Uithoorn.