• Het winnende PvdA-team

    Gerrit Roseboom

PvdA Uithoorn wint eerste ronde KroegKwis-competitie 2018.

20-02-2018, 22:10 | Lezersnieuws | Gerrit Roseboom

Afgelopen week werd in Herbergh 1883 de eerste ronde van de vijfde KroegKwis-competitie gespeeld. Tien teams bonden de strijd met elkaar aan en na een spannende avond bleek PvdA Uithoorn de winnaar. Herstelteam 2 eindigde als tweede en De Cliffhangers werden rode lantaarndrager.

Met opnieuw tien teams ging afgelopen week de inmiddels vijfde editie van de PvdA KroegKwis-competitie van start. Onder leiding van quizmasters Bea en Remco van IQuizzen werden de acht rondes vlot afgewerkt. Na de eerste serie van twee vragenrondes kwamen twee teams aan kop en bezetten drie teams met evenveel punten de volgende drie plaatsen. Hierin kwam in de tweede serie verandering toen 'Ons Uithoorn' de koppositie overnam en 'Klaver 5' en 'Ik trap op mijn fietsje' de tweede plaats deelden. 'De Cliffhangers' en 'We rotzooien maar wat an' raakten wat achterop. Vragenrondes vijf en zes leverden mooie scores op voor 'PvdA Uithoorn' en 'Ik trap op mijn fietsje', zij kwamen samen aan kop. Alleen 'Herstelteam 2' bleef nog enigszins in de buurt. De andere teams bleven duidelijk achter. In de laatste twee rondes wist 'PvdA Uithoorn' opnieuw veel punten te verzamelen. Zoveel dat zij met 66 punten deze avond als eerste eindigden. 'Herstelteam 2' bleef goed volgen en bezette de tweede plaats. 'Ik trap op mijn fietsje' liet het er een beetje bij zitten en eindigde als derde.

De complete uitslag was als volgt: 1. 'PvdA Uithoorn: 66 punten; 2. 'Herstelteam 2': 63 punten; 3. 'Ik trap op mijn fietsje': 62 punten; 4. en 5. 'Ons Uithoorn' en 'Klaver 5': 61 punten; 6. en 7. 'Hé een kasteel' en 'Herbergh 1883': 60 punten; 8. 'Kwis(t) even niet': 56 punten; 9. 'We rotzooien maar wat an': 55 punten en 10. 'De Cliffhangers': 52 punten. 'PvdA Uithoorn' gaat in de competitie, die nog vijf avonden omvat, aan kop met 10 competitiepunten, gevolgd door 'Herstelteam 2' met 9 en 'Ik trap op mijn fietsje' met 8 punten.

Woensdag 18 april is de volgende competitie-avond, opnieuw in Herbergh 1883 aan de Schans.