• Sinterklaas en zijn pieten komen aan bij Jenaplanschool 't Startnest

    Ingeborg Veltman

Sint viert feest op Jenaplanschool 't Startnest

05-12-2017, 16:40 | Lezersnieuws | Marije van Kortenhof

Ieder jaar is het weer spannend: zal de goede Sint wel komen. Alle kinderen van Jenaplanschool 't Startnest stonden dinsdagmorgen op het schoolplein om de Sint en zijn pieten te verwelkomen. De kinderen waren erg verrast toen er opeens een politiemotor met daarachter een verhuiswagen van Topmovers het plein op reed.

De verhuiswagen stopte op het plein en de laadklep werd opengedaan. Uit de wagen vielen enorm veel verhuisdozen en uiteindelijk zagen de kinderen dat Sint en zijn pieten er in zaten.

Juffen van t Startnest waren de afgelopen weken op zoek gegaan naar een geschikt huis voor Sint in Uithoorn. Hij wilde een rustig plekje voor zichzelf. Ze vonden een fijn rijtjeshuis voor hem, maar Sint vond het toch wat eenzaam zonder zijn pieten en besloot om niet te verhuizen en op bezoek te gaan op Jenaplanschool 't Startnest. Op de school heeft hij samen met de kinderen een enorm gezelig feest gevierd met muziek, optredens, pepernoten én cadeautjes.

Na het bezoek ging hij er samen met de pieten snel vandoor om de laatste verhuisdozen in de pakken voor hij weer naar Spanje vertrekt. Het was een topfeest!