• Thamen in het nieuwe tenue

    H. Vogelaar

Thamen en Cromtigers delen de punten na spannende laatste inning

12-05-2019, 22:39 | Lezersnieuws | Linda

Op vrijdag 10 mei speelde Thamen met prachtige nieuwe, dooor SSK gesponsorde, tenues op eigen veld tegen Cromtigers uit Assendelft.

Na een uur sun-delay kan er om 20:30 uur gestart worden met de wedstrijdballen van sponsor Van der Schot Assurantiën & Hypotheken B.V.

Cromtigers bijt het spits af in de 2e inning. Door de honkslagen van Catsbuy, Paulina én Van Ingen gecombineerd met veldfouten in de Thamen verdediging komt Cromtigers op voorsprong: 0-2. Koole slaat een tweehonkslag en op de honkslag van Martinez kan hij scoren, ware het niet dat rechtsvelder Luttik met een goede aangooi op thuis dit weet te voorkomen.

In de 3e inning pakt Cromtigers door. Ploegstra slaat een mooie homerun waardoor hijzelf en Capel, op het honk gekomen na velderskeuze, weten te scoren. Ook Thamen scoort de eerste 2 punten: Nurse en Schouten bereiken de thuisplaat. De Castro sneuvelt tussen het derde honk en thuis, waardoor het 3epunt niet genoteerd kan worden. Het staat inmiddels 2-4.

In de 4e is Thamen productief. We noteren honkslagen voor de broers Vogelaar, De Castro én een 4-wijd voor Koole waardoor Thamen voorkomt: 5-4. Lang kan er niet van genoten worden. Cromtigers trekt het puntenaantal direct weer gelijk in de 5einning: Paulina slaat Ploegstra binnen. In de 6e inning scoort Cromtigers weer een punt. Groenland komt op het honk door een veldfout en hij weet te scoren op de tweehonkslag van Van Gelder. En ook in de 7eblijft Cromtigers gas geven. Uitblinker Ploegstra slaat een honkslag én weet te scoren op de honkslag van Van Ingen.

In deze laatste inning toont Thamen haar weerbaarheid. Pitcher Benner slaat een prachtige tweehonkslag diep in outfield. Groen slaat vervolgens een geweldige line-drive homerun op de tennisbanen van Qui Vive, waardoor hij samen met Benner thuis weet te bereiken én de stand gelijk trekt: 7-7. Thamen is nog dichtbij de winst, maar Cromtigers weet dit te voorkomen door goede verdedigende acties en een mooie laatste uit middels drieslag door pitcher Van Ingen. Het 8ste punt van Thamen wordt achtergelaten op het derde honk.

Op woensdag 15 mei speelt Thamen uit bij HCAW te Bussum. Hopelijk nu zonder sun-delay.