• Thamen honkballers in actie

    H. Vogelaar

Thamen honkballers beginnen aan oefenprogramma

24-03-2019, 22:38 | Lezersnieuws | Linda

Afgelopen zondag 24 maart stonden de honkballers van Thamen 1 weer op het honkbalveld voor hun eerste oefenwedstrijd. Op het prachtige nieuwe complex van Cromtigers werd de wedstrijd gespeeld met een lekker voorjaarzonnetje. 

Thamen begint goed en komt in de eerste inning al tot scoren. Farley Nurse loopt binnen op de tweehonkslag van Rick Groen. In de derde inning doet Cromtigers iets terug. Door twee honkslagen, een vier wijd, een driehonkslag van Randy wordt Thamen op afstand gezet: 4-1. 

In de 4e inning krijgt Thamen een tegenslag te voortduren: catcher Mike van Rekum moet met een knieblessure naar de kant. Cromtigers is los, want zij scoren in de 4e inning wederom 2 punten. Thamen loopt weer iets in door 3 punten te scoren op honkslagen van Lieuwe Hoekstra en Djeraldo Soerka, alsook de tweehonkslag van Nurse. 

Mede door veldfouten in de Thamen verdediging blijft Cromtigers doorgaan met scoren en is de stand na 5 innings: 8-4. In de 7e inning komt Menno Schouten op het honk door een tweehonkslag en wordt hij vervolgens binnengeslagen door de nieuwe aanwinst van Thamen: Maurice de Castro. In de 7e en 8e inning scoort Cromtigers nog eens 3 punten. 

In de 9e slaat Schouten een prachtige driehonkslag en loopt hij door de tweehonkslag van Groen over de thuisplaat. Ook Groen komt binnen door de 4 wijd van Hoekstra, waardoor de eindstand bepaald wordt op 11-7 voor Cromtigers. 

Op zondag 31 maart staat de volgende oefenwedstrijd op het programma: tegen Alphians  uit Alphen a/d Rijn op het eigen veld in Uithoorn (Vuurlijn 24). Aanvang: 14:30 uur. Kom je kijken?