• Binary Data A
  • Ernst Koole maakt een spectaculaire vangbal voor de laatste uit van de wedstrijd

    H. Vogelaar

Thamen honkballers winnen ruim van Boekaniers

14-05-2018, 09:58 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

De honkballers van Thamen hadden een drukke week. Donderdag, Hemelvaartsdag, stond de thuiswedstrijd tegen Tex Town Tigers uit Enschede op het programma. Zondagavond mochten zij op bezoek bij Boekaniers in Amsterdam.

De wedstrijd donderdagmiddag tegen Tex Town Tigers was een redelijk gelijkopgaande strijd, echter Thamen maakte het zichzelf lastig. Een matige tweede inning in de verdediging zorgde ervoor dat TTT zich in de wedstrijd wist te werken. Thamen zelf had deze middag maar zes honkslagen en daardoor bleven er veel honklopers achter op de honken. TTT ging dus terug naar Enschede met een 8-10 overwinning.

Op de regenachtige zondag mochten de honkballers van Thamen voor een avondwedstrijd naar de velden van Pirates in Amsterdam, waar de Boekaniers hun wedstrijden spelen. De heren speelden op het nieuw aangelegde hoofdveld van Pirates wat een groot kunstgras gedeelte heeft, waardoor het veld nog prima bespeelbaar was.

Lieten de honkballers het donderdag de overwinning nog aan TTT door een gebrek aan honkslagen.. daar was zondagavond niets van te merken. Thamen pakt meteen in de eerste slagbeurt de leiding en laat Boekaniers geen moment terug komen in de wedstrijd. In de vijfde inning pakt Thamen vijf punten en komt de stand op 0-7.

De Thamen verdediging onder leiding van pitcher Maikel Benner had de slagploeg van Boekaniers prima onder controle. Thamen pakt er daarna nog een paar puntjes bij en Lieuwe Hoekstra neemt het werpen over van Benner in de gelijkmakende achtste inning. Boekaniers weet in de laatste slagbeurt nog een puntje terug te pakken, echter daar blijft het dan ook bij na een spectaculaire vangbal van Ernst Koole in het buitenveld. Na 18 honkslagen gaan de Thamen heren met een 1-10 overwinning terug naar huis.

Komend weekend zijn de heren vrij en dan gaan zij op zondag 27 mei om 15.00 uur op bezoek bij OVVO in Amsterdam.