• Bart Hagendoorn op de heuvel voor Thamen

    H. Vogelaar

Thamen honkballers winnen van RCH/Pinguins.

18-06-2018, 09:48 | Lezersnieuws | linda

Na het verlies afgelopen week tegen Cromtigers thuis was het tijd om weer wat winstpunten te pakken bij RCH/Pinguins in Heemstede op vrijdagavond.

Thamen begon meteen voortvarend met een honkslag van Ernst Koole die kon scoren op de tweehonkslag van Menno Schouten. Rick Groen slaat met zijn honkslag Schouten binnen en Farley Nurse zijn tweehonkslag zorgt ervoor dat Groen ook kan scoren. Lucas Blonk slaat een honkslag waarop Nurse nog kan scoren en Thamen gaat de eerste slagbeurt uit met een 0-4 voorsprong.

Door blessures en andere verplichtingen begon op de heuvel voor Thamen Bart Hagendoorn en dat deed hij meer dan prima, want na vier slagmensen van RCH/Pinguins was het alweer wisselen.

In de derde inning scoort Thamen nog een punt na een tweehonkslag van Groen die door een foutje en een doorgeschoten bal bij de catcher weet te scoren, 0-5. In de vierde inning loopt Thamen nog twee punten uit. Schouten komt op de honken door een velderskeus actie waarop Jelle Vogelaar "uit" gaat. Maikel Benner slaat een honkslag en op de tweehonkslag van wederom Groen weten beide heren te scoren, 0-7.

Thamen scoort in de zesde inning ook nog een punt, Koole bereikt het tweede honk na een foutieve aangooi van de derde honkman van RCH en op de honkslag van Schouten scoort hij, 0-8.

In de gelijkmakende zesde inning wordt Hagendoorn, die een prima wedstrijd stond te gooien, op de pitcherplaat vervangen door Lucas Vos. De eerste slagman van RCH slaat meteen een honkslag maar daarna komen de heren van Thamen prima de inning uit.

In de zevende inning weet RCH eigenlijk echt pas wat terug te doen, met twee uit bereiken de volgende twee slagmensen de honken met vier wijd. Vos wordt vervangen op de heuvel door Benner, een veldfout zorgt voor het eerste punt en even later bereikt ook het tweede en derde punt de thuisplaat.

Daarna gooit de Thamen verdediging de deur op slot en is de stand na negen innings 3-8 voor Thamen. Komend weekend zijn de heren vrij maar op woensdag 27 juni spelen de heren om 19.00 uur bij Herons in Heerhugowaard.