• Lars Vogelaar op de heuvel voor Thamen

    H. Vogelaar

Thamen verovert 3e plek na winst op WSB

07-07-2019, 21:27 | Lezersnieuws | Linda

Op zondag 7 juli speelt Thamen H1 uit tegen WBS te Apeldoorn. Na de spanningen van de vorige wedstrijd tegen WSB, stond een sportieve revanche hoog op de verlanglijst bij de Thamen honkballers.

WSB zet de eerste punten op het bord tijdens de 1e inning, wanneer midvelder Juaquin na een tweehonkslag weet te scoren. Pitchers M. Bosman van WSB en L. Vogelaar van Thamen weten de slagploegen in de 2e, 3e en 4e inning goed tegen te houden.

In de 5e inning wordt de gelijkmaker gescoord door Thamen. Soerka komt met een honkslag op het honk en Koole slaat hem vervolgens binnen met een honkslag in het rechtsveld. In de gelijkmakende slagbeurt, neemt WSB weer afstand als Kip binnenloopt op de honkslag van Juaquin.

Pas in de 7e inning komt Thamen weer door. Jelle Vogelaar én Soerka slaan honkslagen en scoren beiden op 2 wilde worpen van pitcher M. Bosman. Ook Blonk weet thuis te bereiken nadat hij op het veld gekomen is door een veldfout. Het staat inmiddels 2-4.

In de 8ste inning bijt WSB van zich af. Juaquin slaat z’n derde honkslag van de dag én komt uiteindelijk binnenlopen op een doorgeschoten bal: 3-4. Maar het blijkt niet genoeg te zijn voor WSB. Door de vangballen van catcher De Castro en midvelder Koole én de strike-out van Benner op Keyzer, blijft de score zoals hij is.

Thamen H1 wint met 3-4 van directe tegenstander WSB en schuift hierdoor op naar de derde plek in de ranglijst. Aanstaande dinsdag 9 juli om 19.30 uur speelt Thamen de thuiswedstrijd tegen de Alphians en daarna gaan alle teams de zomerstop in.