• Thamen honkballers

    n.v.t.

Thamen wint met moeite van Alphians

23-06-2019, 23:29 | Lezersnieuws | Linda

Op de snikhete zondag van 23 juni stond de wedstrijd Alphians – Thamen op het programma. 

Alphians weet direct tot scoren te komen in de 1e inning. Bakker komt op het honk door een veldfout en scoort op de hit van Thiel. De stand blijft lang 1-0, totdat Alphians doordrukt in de 4e inning. Thiel, De Cuba en Faro komen over de thuisplaat: 4-0.

Thamen krijgt geen grip op het pitchen van Van Leersum en stoeit met zichzelf, waardoor het niet tot scoren komt. De dubieuze beslissingen van de scheidsrechter helpen daar niet aan mee.

In de 6e inning komt Thamen van de nul af. Faro neemt het pitchen over van Van Leersum en nu weet Thamen wel tot scoren te komen. J. Vogelaar, Soerka, Nurse, Koole, L. Vogelaar en Groen weten de thuisplaat te bereiken. Dit brengt de score op 4-6.

Rik Jalvingh maakt in de 6e inning z’n debuut bij Thamen en vervangt L. Vogelaar op de heuvel. Ondanks zijn goede werpen, weet Thamen De Cuba niet af te stoppen. Hij slaat een tweehonkslag en weet uiteindelijk thuis te bereiken door een veldfout: 5-6.

In de 8e inning sprokkelt Thamen nog een aantal punten. Koole komt op het honk door een honkslag én weet te scoren op de eerste hit van Jalvingh die daarmee een uitstekend debuut beleefd. Benner slaat een tweehonkslag en scoort op de tweehonkslag van M. Schouten: 5-8.

In de laatste twee innings komen beide ploegen niet meer tot scoren en is dat ook direct de eindstand. Thamen schuift door deze winst op naar de 4e plek in de ranglijst én Alphians blijft staan op 9e plek die zij delen met de Boekaniers. Voor komende vrijdag 28 juni staat de thuiswedstrijd tegen Tex Town Tigers uit Enschede op het programma om 19.30 uur aan de Vuurlijn 24 te De Kwakel