• Verkiezingen in Uithoorn

    Joke van Vliet

Verkiezingsdebatten op Rick FM

19-02-2018, 15:11 | Lezersnieuws | Jan Tilburgs

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018 zend Rick FM zes dagen per week verkiezingsdebatten over uiteenlopende onderwerpen. Elk debat wordt gevoerd tussen 2 partijen onder leiding van een presentator van Rick FM. De debatten zijn via de kabel te beluisteren op 99.0 FM, via de ether op 106.3 FM en via internet op www.rickfm.nl. Hier zijn de debatten ook terug te luisteren via "Uitzending Gemist".

Op zondag 25 februari tussen 16.00 en 16.30 uur debatteren het CDA en DUS! over hoe ze denken Uithoorn en De Kwakel gasloos te kunnen maken. De VVD en het CDA debatteren met elkaar over het realiseren van meer duurzaamheid in de gemeente Uithoorn. Beide debatten worden gevoerd na de live wedstrijdverslagen van KDO, Legmeervogels en RKDES en voor de nabeschouwingen van de trainers.

Op maandag 26 februari tussen 17.00 en 18.00 debatteren Ons Uithoorn, Gemeentebelangen en Groen Uithoorn over het al dan niet vergroenen van Uithoorn. Wat is er mogelijk en wat zijn slechts wensdromen. DUS! en het CDA debatteren hoe zij denken de duurzaamheid van Uithoorn te kunnen vergroten. Wie kiest voor welke aanpak?

Op dinsdag 27 februari tussen 17.00 en 18.00 uur debatteren Ons Uithoorn, Gemeentebelangen en Groen Uithoorn hoe zij het liefst de dorpskern van Uithoorn zouden willen invullen.. De VVD en de PvdA kruisen met elkaar de degens over wat er voor de sport in Uithoorn gedaan moet worden.

Op woensdag 28 februari tussen 17.00 en 18.00 uur debatteren Groen Uithoorn, Ons Uithoorn en Gemeentebelangen met elkaar of het mogelijk en wenselijk is alle kinderen onder de 12 jaar gratis te laten sporten of aan cultuur deel te laten nemen. Het CDA en DUS! gaan met elkaar het debat aan hoe de werkgelegenheid in Uithoorn gestimuleerd moet worden.

Op donderdag 1 maart tussen 17.00 en 18.00 debatteren PvdA en VVD over wat er aan jongerenwerk moet gebeuren in Uithoorn. Gemeentebelangen, Ons Uithoorn en Groen Uithoorn debatteren met elkaar hoe de participatie in Uithoorn vorm gegeven moet worden.