• Ruud en Jos verwerken de kratten

    Voedselbank

Vrijwilligers over de supermarktacties van Voedselbank Uithoorn-De Kwakel:“Iedereen heeft er lol in de acties tot een succes te maken

12-05-2019, 20:59 | Lezersnieuws | Sabine

Ruud van der Peet is coördinator van de supermarktacties van Voedselbank Uithoorn-De Kwakel. Ongeveer 6 x per jaar organiseert hij in samenwerking met de supermarkten in Uithoorn inzamelingsacties. Zaterdag 18 mei staat de supermarktactie bij AH Jos van den Berg op het programma om de momenteel 56 huishoudens in Uithoorn en De Kwakel met een voedselpakket te ondersteunen.

“Vrijwilligers delen boodschappenlijstjes uit aan het winkelend publiek, geven uitleg over de Voedselbank bij het productenplein waar allemaal producten opgesteld staan of nemen levensmiddelen in ontvangst bij de goederenkraam. Ook zijn er vrijwilligers actief als chauffeur, om de kratten af en aan naar het depot te vervoeren. Ik ben ontzettend trots op de inzet van het gehele team”, aldus Ruud.

Ook Maria, vrijwilliger bij de Voedselbank doet graag mee. “Het is een leuke sfeer onder de vrijwilligers en ik heb echt het gevoel dat iedereen er lol in heeft om de actie tot een succes te maken”.

Yolanda deelt vaak  boodschappenlijstjes uit of staat bij de goederenkraam: “Opmerkelijk is, dat er ook best veel jongelui iets doneren. Dat vind ik zo geweldig. Het leukste zijn de kindertjes die door hun ouders gestuurd worden om iets af te geven. Die snoetjes!”

Als er een supermarktactie gepland staat, doet Annelies meestal mee. “De hartverwarmende reacties en enthousiasme van de klanten om bij te dragen vind ik heel bijzonder, maar ook de onderlinge samenwerking tussen de vrijwilligers is erg fijn.”

En Bep, coördinator van de uitgifte, zet zich soms ook een dagdeel in bij de supermarktacties: “Er zijn personen die geven een kar vol, maar er zijn ook mensen die het zelf niet zo ruim hebben en dan toch nog een doosje thee kopen. Alle beetjes helpen en zijn hard nodig!”

Met de inzet van de vrijwilligers tijdens zo’n supermarktactie kunnen de wekelijkse voedselpakketten uitgebreid worden. Belangstellenden die als vrijwilliger ook eens een keer mee willen draaien met de supermarktacties van de Voedselbank zijn van harte welkom. Aanmelden kan bij: vrijwilliger@voedselbankuithoorn.nl