• Plaatsen voor het punt

    Boule Union Thamen

Weer net geen overwinning voor Boule Union Thamen.

07-01-2019, 13:58 | Lezersnieuws | Henk

Speeldag zeven van de Nationale Petanque Competitie bracht beide teams van Boule Union Thamen op dezelfde speellocatie. Beide teams hadden een thuiswedstrijd en dat betekende dat er gespeeld werd in de overdekte accommodatie van OSB in Bodegraven.

Beide teams hadden ook dezelfde vereniging als tegenstander. Team 1 speelde tegen team 3 van Les Boules Fleuries uit Lisse en Team 2 moesten tegen team 4 van LBF.

Team 1 ging flitsende van start. De drie doublettenpartijen in de eerste speelronden werden gewonnen, waarbij wel opgemerkt moet worden dat de equipe Michiel Buchner/Henk van Rekum hub partij nipt met 13-12 wonnen door een volledig mislukte laatste worp van de tegenstander. Met deze mooie voorsprong ging het team de triplettenronde in. Daarin kon de beslissing al vallen, maar dat ging niet door, want LBF won beide partijen. Dus kwam het op de afsluitende doublettenronde aan. Michiel en Henk hadden kennelijk hun kruit verschoten, want zij verloren met 4-13. Gelukkig deed de equipe Ina Hoekstra/Wilma Buchner het goed en wonnen met 13-5. Het kwam nu neer op de partij van Niels van Diemen/Joan van Rekum.

Het werd een spannende strijd met bij vlagen fabelachtig plaatsen door de tegenstander. Toch zat het geluk niet aan de kant van Boule Union Thamen. Deze beslissende partij ging naar LBF (8-13). Daarmee kwam de eindstand van deze ontmoeting op 4-4 en bleef LBF onder BU Thamen in de stand na de helft van het aantal speeldagen.

Team 2 begon minder goed aan de ontmoeting met LBF 4. In de doublettenronde wist alleen de equipe Jannie van Kooten/Hans van der Wal hun partij te winnen. Dat was met een “Fanny” een Franse uitdrukking voor een 13-0 overwinning. In de triplettenronde kwam het team bijna op voorsprong. De equipe Ria van Beek/Günther Jacobs/Jeroen Stiekema won hum partij afgetekend met 13-1. De equipe Jannie/Hans/Eva van Ark keken tegen een 2-12 achterstand aan, maar vochten zich terug naar 12-12. Helaas ging het dertiende punt naar LBF 4. Met een 2-3 achterstand was nog alles mogelijk in de afsluitende doublettenronde.

Ria en Jeroen moesten er echt aan trekken, maar haalden een 13-10 overwinning binnen.

Günther en Eva kwamen dichtbij een overwinning, maar moeten met 11-13 de eer aan de tegenstander laten. Het kwam nu aan op de partij van Jannie en Hans. Een overwinning zou in een gelijkspel resulteren, maar dat gebeurde niet. De equipe van LBF 4 was net iets sterker en won met één punt verschil. Daardoor keerde het vierde team van Les Boules Fleuries met een 5-3 overwinning naar Lisse. Helaas betekende dit verlies terugkeer naar positie acht in de stand.

Op 19 januari starten de returnontmoetingen. Team 1 heeft dan een vrijloting en team 2 speelt thuis (in Bodegraven) tegen het combinatieteam van JB Hillegom/De Vaste Voet.

He team van BU Thamen heeft nog een appeltje met deze combinatie uit Hillegom en Sassenheim te schillen na het verlies in de eerste ontmoeting.

Op 20 januari vindt het traditionele Kouwe Klauwentoernooi plaats op de boulebanen aan de Vuurlijn.