• Springschans wint Scholierenveldloop

    Leerkracht
  • Sportieve Leerkrachten

    Leerkracht

De Springschans wint de scholierenveldloop

10-10-2019, 20:38 | Lezersnieuws | Tim

De leerlingen van basisschool de Springschans hebben de 37e Jos van den Berg scholierenveldloop met overmacht gewonnen. Een record aantal deelnemers van 178 kinderen stonden aan de start bij atletiekvereniging AKU. De leerlingen hebben laten zien dat je ook in de atletiek, wat een individuele sport is, door groepsprestaties prachtige resultaten kunt neerzetten. Een mooie prestaties waar de school erg trots op is.

De leerlingen uit groep 3 stonden vol spanning aan de start voor hun debuut tijdens de scholierenveldloop. De kinderen werden na de start getrakteerd op een verschrikkelijke hoosbui. Lize ten Pas knokte zich ondanks de slechte omstandigheden naar een hele mooie 2e plaats. Op het podium mocht zij vol trots de zilveren medaille in ontvangst nemen. Norah Schuitemaker liep een hele goede race, maar viel helaas net naast het podium. Norah mag erg trots zijn op haar knappe 4e plaats. Jara Zaal, Sofja Artamonova en Sarah Oukoums waren erg aan elkaar gewaagd en liepen alle drie keurig in de top 10 (7e, 8e en 10e). Sylvana Plemper liep heel sterk naar een 12e plaats. Katie Houtman finishte heel goed op een 18e plaats, vlak voor Veerle Ende (19e), Bente Weerdenburg (20e) en Emma Beumer op een goede 23e plaats.
De jongens uit groep 3 lieten zien dat ze allemaal in topvorm waren, er finishten maar liefst 7 jongens in de top 10. Wessel Overwater deed erg lang mee voor de podiumplaatsen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een knappe 4e plaats. Jim Veerhuis knokte zich heel goed naar een 5e plaats, voor Nathan Haykens op een 6e plaats, Dave van Schaik finishte als 7e, Luuk Horsten kwam als 8e over de streep, Lucas de Vries finishte als 9e en Dani van Diest kwam knap als 10e over de finish. Jason van Wezel, Abel van Zaanen en Thijs van Diemen maakte er onderling een mooie strijd van en finishte als 13e, 14e en 15e. Op een 19e plaats kwam Ruben Radschelders over de finishlijn, vlak voor Benjamin Overbruggen op een 23e plaats. Denley Edzes liep een goede race en eindigde op een 25e plaats
AKU atlete Josephine de Jong liep bij de meisjes groep 4 een goed opgebouwde race en kwam net na haar trainingsmaatjes over de finish. Joshepine mag er trots zijn op haar bronzen plak. Yasmine Rekelhof liep heel knap naar een plaats in de top 10. Ze kwam als 7e over de streep, vlak voor Mila Rakovic op een 10e plaats. Sensibille Bouhbouh kwam als 14e over de eindstreep, gevolgd door Lara Visser op een 15e plaats en Leeloo Skubch als 16e. Denise Sellemans liep een sterke race en eindigde als 18e, vlak voor Sabrina Roets (21e), Megan van Witmarchen (22e) en Feline Houkens (24e).
Mike van Ettinger zorgde voor de eerste gouden medaille voor de Springschans. Mike liep bij de jongens groep 4 een geweldige race en knokte tegen twee AKU atleten die in de achtervolging waren. Door een mooi eindschot passeerde Mike als winnaar de finish en mocht hij de gouden medaille in ontvangst nemen. Julyen Bena eindigde op een goede 13e plaats, een plaats voor Teije Vaandrager op de 14e plaats. Stan Zeldenthuis passeerde heel sterk als 17e de finish, kort gevolgd door AKU atleet Ruben Zijerveld (20e) en Nout den Engelsman die zich mooi naar een 21e plaats knokte. Franks Jas, Kidus Teshome en Charlie Oen zaten hier weer een paar plaatsen achter en kwamen als 22e, 23e en 24 over de streep. Dirk Tellekamp finishte als 28e, een plek voor Mart van Luijn (29e), Florian Gaarlandt op een 30e plaats en Olivier Bosman finishte als 31e. Ayrton de Groote kan heel trots terugkijken op zijn race, hij knokte zich heel knap naar de 41e plaats.
Bij de meisjes groep 5 stonden twee kanjers van de Springschans op het podium. Janey Nienhuis streed lang mee om de overwinning, maar moest door een eindsprint van haar concurrente genoegen nemen met een mooie zilveren medaille. Maud van Kessel die net lid is geworden van AKU liep een sterke race en eindigde als derde en ontving de bronzen medaille. Een knappe prestatie van beide AKU atletes. Als 5e kwam Sophie Oukoms heel snel over de finish, kort gevolgd door Yazea Flart op een mooie 8e plaats. Suzan Kole finishte op een mooie 13e plaats, twee plaatsen voor Amber Peeters op een 15e plaats. Bente IJff finishte als 21e, vlak voor Lotte Rijnbout (23e), Jalou Manasse (24e), Lianne Drost (25e), Karolina Piskorz (27e). Ella Novovic kwam in een mooie strijd met Fay Oldenbeuving over de finish op een 33e en 34e plaats. Lotte van Diest liep een sterke race en finishte met glimlach op de 37e plaats, gevolgd door Amy van der Torre op de 38e plaats. Michaela Talaba van Huystee kwam een plaats voor Anna Marija Dokova over de finish op de 41e en 42e plaats. Hielke Majkowski knokte zich heel goed naar een 43e plaats. Robina Megale en Livia Gaarlandt mogen heel trots zijn op hun prestatie. Beide dames knokte zich ondanks een blessure toch naar de finish en kwamen met een luid applaus over de finish op een 45e en 46e plaats.
Roel Knook, die met zijn volledige klas aan de start stond, kwam bij de jongens groep 5 als eerste van de Springschans over de finish. Roel finishte knap op een 5e plaats, kort gevolgd door Noah van Setten op een 6e plaats. Julian Kat finishte knap in de top 10 op een 8e plaats.Rowen Donk finishte op een knappe 13e plaats, gevolgd door Bart Knook (15e) en Willem Kip (16e).Pepijn Hendriks kwam als 24e over de finishlijn, twee plaatsen voor Stan Zeldenthuis op de 26e plaats. Sem Gounders kwam na een spannende race samen met zijn klagenootje Sen Flart op de 28e plaats, Sen finishte als 29e. Delano Bos passeerde als 35e de eindstreep, vlak voor Max Flynn (41e), Sander Labordus (43e) en Cas van Tol (47e).
Charlotte de Ridder zorgde bij de meisjes groep 6 voor de eerste gouden medaille bij de meisjes voor de Springschans. Charlotte liep een prachtig ingedeeld race en finishte met overmacht als winnares en ontving de gouden medaille. Frederique Essenius, Esmee Westra en Lotte-Madelief Poort finishten alle drie heel knap in de top 10. De meiden eindigde op de 6e, 7e en 9e plaats. Renske van Kesteren vocht samen met een groep van vijf meisjes van de Springschans een mooie strijd uit. Renske finishte knap op een 16e plaats, voor Julia Terpstra op een 17e plaats, Iva Rakovic finishte als 18e, Bodil Leclaire passeerde als 19e de finish en Alesha Bos eindigde als 20e.
Tijn Voges finishte samen met Christiaan Penning en Dean Koch bij de jongens groep 6 knap in de top 10. De drie mannen maakten er een mooie strijd van en eindigde op een 5e, 7e en 8e plek. Tom Pisters liep een goede race en passeerde als 15e de finish, vlak voor Charlie-Bruce Alblas op de 17e plaats. Mike Knook knokte zich goed naar een 24e plaats. Delano Bos finishte op een 27e plaats, een plaats voor Ruben Everts op de 28e plaats en Ruben Verbaan op de 29e plaats. Jesse Hogervorst maakte er samen met zijn klasgenoten een mooie onderlinge strijd van. Jesse finishte als 32e, Jaimy van Overbruggen kwam als 33e over de streep, Lauti Montero Alevaro als 34e, Michael de Graaf finishte knap als 35e, gevolgd door Dominic Sellemans op een 36e plaats. Gabriel Roets kwam met een goede finish als 39e over de finishlijn.
Esmee Kriger liet ook dit jaar weer haar klasse zien en finishte met overmacht als eerste bij de jongens en meisjes groep 7. Een prachtig resultaat, wat veel indruk maakte bij de vele toeschouwers langs het parcours. De AKU atlete mocht met trots de gouden medaille in ontvangst nemen. Rianne Labordus verraste haarzelf met een schitterende bronzen medaille. Rianne liep een goed opgebouwde race en knokte zich met een eindsprint naar een derde plaats. Merel Poort finishte net als haar zus hele knap in de top 10, een plaats voor AKU atletes Marlou Smorenburg en Tess van Tol op de 6e, 7e en 8e plaats. Riven Meijerhoven finishte ook heel sterk in de top 10 op een 10e plaats, Amy Flart knokte zich naar een goede 11e plaats. Dewi Zaal maakte er een mooie strijd van met haar klasgenoten. Dewi passeerde als 13e de finish, Isabelle Dekker liep sterk naar de 14e plaats, Vivienne Jordens eindigde als 15e, Sophie Rogalska kwam als 16e over de streep, AKU atlete Britt Riegen finishte op een mooie 17e plaats.
AKU atleet Mark Westra legde bij de jongens groep 7 beslag op de zilveren medaille. Mark zorgde met een goede eindsprint dat hij als tweede over de finish kwam. Jannick de Jong liep sterk naar een 13e plaats, vlak voor Wouter Hendriks op een 16e plaats en Coen Burggraaf op een 17e plaats. Damian Haykens finishte sterk als 21e. Jop van Weeren won het duel samen met Lars Wiedijk en Oskar Ellens. Jop finishte als 24e, Lars passeerde als 25e de streep en Oskar eindigde als 26e. Daan Plug finishte op een goede 29e plaats, twee plaatsen voor Thijmen IJff die als 31e de finish passeerde.
Bij de meisjes van groep 8 stonden maarliefst 24 kanjers aan de start. Groep 8 stond met de hele klas aan de start voor hun laatste scholierenveldloop van het basisonderwijs. Danique van Ettinger zorgde voor een groot succes door als tweede over de finish te komen. Een goede eindsprint leverde Danique de zilveren medaille op. Eva de Ridder liep een erg sterke race en passeerde heel knap als 4e de eindstreep. AKU atlete Lauara van Luinen voerde de Springschans trein aan en finishte als 7e, Veron Fijnvandraat finishte als 8e, Nikki Hogervorst eindigde als 9e, AKU atlete Zara Velten passeerde de finish als 10e, Bente Snel knokte zich naar een 1e plaats, Adela Eshuis Sanchez finishte als 12e, AKU atlete Tess van Tol kwam als 13e over de streep,  Hana Donk eindigde als 14e, op de 15e plaats finihste Isabel Kats, Eline van Schaik kwam als 16e over de finish, Yente Melgers finishte sterk als 17e, een plaats voor Ella van der Zanden op de 18e plaats. Op de 22e plaats kwam Anais Jasper over de eindstreep, gevolgd door Roos Krijbolder op de 24e plaats. Lima Manasse passeerde als 28e de finish, Aarushi Bhardwaj liep naar een 29e plaats, een plaats voor Naomi van Aken op de 30e plaats. Chayenne Capelle finishte als 31e. Nessa Alblas finishte na een mooie eindsprint op een 35e plaats, Julia Ramesdonk kwam knap als 36e over de streep, gevolgd door Georgette Overwater op de 37e plaats.
Thijmen Kip vocht tot de laatste meters een prachtig duel uit met zijn concurrent. Thijmen mocht na een knappe race de zilveren medaille in ontvangst nemen. Zijn klasgenoot Teun Haak zat vlak achter de nummer 1 en 2 en ontving op het podium de bronzen medaille. Tobias Berns knokte zich heel goed naar een 4e plaats. Jules Brandenburg en Justin Perk finishte beide knap binnen de top 10 op een 9e en 10e plaats, kort gevolgd door Maarten Kole op een 12e plaats. Kaj Postma liep naar een mooie 18e plaats, een plek voor Raouane Amari op een goede 19e plaats. Semih Ozel finishte op een 29e plaats, Reinier Broshuis kwam als 30e over de streep, Idde Minor finishte als 31e, Mike Stalenhof liep sterk naar de 33e plaats, een plaats voor Sergio Rad op de 34e plaats.

De vele inschrijvingen zorgden ook voor beloftes van leerkrachten. Er stonden dit jaar vier leerkrachten aan de start, die onder luid geschreeuw werden aangemoedigd door hun trots leerlingen. Juf Sanne finishte op een hele mooie derde plaats en ontving de bronzen medaille. Juf Manja, die de hele weg met een glimlach heeft gelopen passeerde als 4e de finishstreep. Juf Kelly die al har fans beloonde met een high five kwam vlak voor haar collega Janine als 6e over de streep. Juf Janine kwam als 7e over de eindstreep.

De Springschans is erg trots op alle mooie prestaties!!