• Leerlingen de Zon

    Leerkracht

Leerlingen de Zon 2e tijdens scholierenveldloop

10-10-2019, 20:40 | Lezersnieuws | Tim

De leerlingen van basisschool de Zon zijn tijdens de 37e Jos van den Berg scholierenveldoop als 2e geëindigd. Ondanks een geplande studiedag stonden er toch ruim 80 kinderen aan de start. Onder koude en regenachtige weersomstandigheden hebben de kanjers van de Zon zich erg sterk van voren laten zien, maar liefst 13 medailles werden er aan de Zon uitgereikt.

De middag begon gelijk erg succesvol bij de leerlingen van groep 3. Hier werden vier medailles uitgereikt. In de stromende regen maakten Xander Meekel en Devin Kwant er een spannende strijd van. Uiteindelijk trok Devin aan het langste eind en kwam als winnaar over de finish. Xander ontving de zilveren medaille. Seth Schijff liep een erg sterke race en finishte als 24e, Djoa Blaser kwam strijdend als 30e over de eindstreep.
Bij de meisjes uit groep 3 won Fayliz Zevenhoven met overmacht de veldloop. Zij ontving vol trots de gouden medaille. Vlak achter de nummers 1 en 2 kwam Jaylin Meijer als 3e over de streep en ontving de bronzen medaille. Jaylinn Maarssen (5e), Jill Buskermolen (6e) en Cheyenne Voortman (9e) eindigde alle drie heel knap in de top 10. Roos de Jong finishte op een hele mooie 15e plaats, kort gevolgd door Wiep Schijf op de 17e plaats. Femke Jacobs liep erg sterk en passeerde de eindstreep als 26e. Emma Melberg en Sophie Ebbe maakten er een onderling een spannende strijd van en finishten als 29e en 30e.
Bij de jongens groep 4 stonden veel snelle mannen aan de start. In de stromende regen maakten zij zich klaar voor hun 650 meter. Na de start, waar de VAR een grote rol had kunnen spelen, lieten de jongens zich gelijk goed van voren zien. Na een sterke eindsprint ontvingen AKU atleten Jip Hofmeister en Roel Verlaan de zilveren en bronzen medaille. Joshua Kooijman zat hier vlak achter en passeerde als 4e de eindstreep. Jake Reijnen en Jonas de Groot lieten zich ook sterk van voren zien en eindigde beide in de top 10 (6e en 7e). Finn Bakker finishte goed als 11e, kort gevolgd door Stijn Otto (15e), Tim Weschler (16e) en Mees van Tol op een goede 19e plaats. Thijs Hartsink finishte als 25e en Mika Rekelhof kwam als 39e over de streep.
AKU atlete Joy van Dijk liet bij de meisjes groep 4 zien hoe hard zij kon lopen en pakte de overwinning na een geweldig opgebouwde race. Op podium ontving Joy de gouden medaille. Ziva van Lennep trotseerde ook de regen en wind en eindigde op een hele knappe 5e plaats. Robin Wezel finishte heel sterk op een 11e plaats.
Bij de jongens groep 5 maakte Tos Plasmeijer er een spannende race van voor de medailles. Tos passeerde heel knap als 3e de streep en ontving de bronzen medaille. Stan Buskermolen was in hele geode vorm op de 1000 meter en kwam als 7e over finish, kort gevolgd door Mika Bakker (10e) en Mats van Rijn (11e). Romano van ’t Hul en Thimon de Wildt waren erg aan elkaar gewaagd en kwamen na elkaar als 17e en 18e over de streep. Tygo Hogervorst kwam knap als 30e over de finish, vlak voor Skye Slater (34e), Luuk Kroes (36e)Albert Bredzel (40e) en Donny van Aurich finishte goed op een 42e plaats.
Bij de meisjes groep 5 zorgde Suus Hogenboom er met een  geweldige eindsprint voor dat zij de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. De AKU atlete liep de laatste 200 meter weg van haar concurrente en passeerde als eerste de finish. Jasmijn Schuurman finishte heel sterk op een 11e plaats, vlak voor Anouk Zwanenburg op een 18e plaats. Eline Maijenburg liep een geweldige race en kwam met een trotse glimlach als 31e over de finish. Alexandra Berk kwam strijdend knap als 42e over de finishstreep.
Bij de jongens groep 6 finishte Stan van Rijn net buiten de top 10 en passeerde als 12 e eindstreep. Siep van Kessel finishte vlak achter zijn klasgenootje op een 14e plaats. Jaylen van der Hoort en Dex Doeswijk liepen beide een goede race en finishte net binnen de top 20 op een 18e en 19e plaats. Morris Heij knokte zich goed naar een 21e plaats, gevolgd door Diego de Koning op een 23e plaats en Felix Bijlsma op een 25e plek.
Jelka van Oostwaard hield de eer hoog bij de meisjes groep 6 voor de Zon. Door een zeer goed ingedeelde race kwam Jelka als 2e over de eindstreep. Op het podium mocht zij trots de zilveren medaille in ontvangst nemen.
Guus Pouw deed bij de jongens groep 7 lang mee voor een podiumplaats, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4e plaats. Een mooie strijd waar Guus erg trots op mag zijn. Eno Plasmeijer finishte na een sterke race in de top 10 op een 10e plaats.   Renzo van der Veen liep keurig naar een 12e plaats, vlak voor Maes Kandelaar (14e) en Cas Burggraaf (15e). Coen van Diemen kwam op een mooie 18e plaats over de finish streep, kort gevolgd door zijn klasgenoot Joep den Haan op een 27e plaats. Noud Schalkwijk passeerde als 28e de eindstreep.
Bij de meisjes groep 7 volgde Fleur Hofmeister het goede voorbeeld van haar broertje Jip en finishte heel knap op een tweede plaats. De AKU atlete ontving op het podium de zilveren medaille. Haar trainingsmaatje Dana Hogenboom liep een super race en kwam als 5e over de eindstreep. Shani Musa finishte op een mooie 21e plaats, vlak voor Malak Moukdir die als 29e over de eindstreep kwam.
Sem Amelink zorgde bij de oudste jongens van het basisonderwijs voor een schitterende verrassing. Na een zeer spannende race perste Sem er een geweldige eindsprint uit en liep in het laatste deel van de race weg van zijn concurrent. De conditionele trainingen bij UWTC zorgden voor een goede basis voor de overwinning. Sem mocht met trots de gouden medaille in ontvangst nemen. De jongens groep 8 van de Zon lieten zich erg goed van voren zien, maar liefst vijf leerlingen finishten in de top 10. Tim Weijers kwam als 5e over de finish, Roy van der Hoorn als 6e, AKU atleet Gijs Ammerlaan passeerde de streep als 7e en Boaz Romme liep naar een knappe 8e plaats. Luuk van Oostwaard finishte op een goede 15e plaats, een plaats voor Thijs van Rijn op de 16e plaats. Milan Voorn kwam als 23e over de finishstreep.
Bij de meisjes groep 8 zorgde Vera Bijlsma voor een mooi succes. Strijdend om de medailles kwam zij na een sterke finish als 3e over de streep en ontving de bronzen medaille. Op een hele knappe 5e plaats kwam June van Kessel over de finishlijn. Bobbie Blesgraaf kwam als 19e over de eindstreep. Loebna Snabel liep heel sterk naar een 26e plaats. Tessel Kuijper en Noa Hoogerland maakten er samen een hele mooie strijd van. Ze mogen erg trots zijn op hun 32e en 33e plaats.

De leerlingen van de Zon mogen erg trots zijn op hun goede prestaties. Ondanks de barre omstandigheden hebben zij geweldig gepresteerd met veel inzet en enthousiasme!