• Amstel Blazers Collectief, Annemarie Stolwijk, Irene Geurds-Buijs en Martin Buijs

    Herman Klaassen

Spetterend concert Amstel Blazers Collectief!

11-11-2019, 14:23 | Lezersnieuws | Anja

Afgelopen zondag hebben de muzikanten van het Amstel Blazers Collectief onder leiding van dirigent Richard Wortel een spetterend concert gegeven in De Schutse in Uithoorn. En wat een succes! Een volle Schutse met een enthousiast publiek.

'Heel Holland Klinkt' werd gepresenteerd door Jan-WIllem Dienske. De eerste helft van het programma bestond uit instrumentale stukken van Nederlandse origine, zoals Floris, Soldaat van Oranje, de Fabriek en muziek uit de musical Ciske de Rat. Een bijzonder ontroerend stuk was ‘Esther’, ook uit de film Soldaat van Oranje. Speciaal voor deze gelegenheid had Richard dit stuk gearrangeerd voor twee solisten: een duet tussen trompet (Annette van der Jagt) en sopraansaxofoon (Petra Leeflang).

De jonge band The Gerts liet tijdens de pauze van zich horen met nummers van De Dijk en samen met het Amstel Blazers Collectief speelden zij ‘Dansen op de Vulkaan’. Voor de jongens heel spannend, want het was de eerste keer dat ze met een orkest speelden. Dat is even wennen als je normaal als band met z’n vieren speelt en nu met een orkest moet dealen en ook nog op een op een dirigent moet letten, maar het ging hartstikke goed!

De Amstel Blazers hadden nog meer in petto. Na de pauze kregen ze gezelschap van gastzangers: voor deze gelegenheid waren Annemarie Stolwijk, Irene Geurds-Buijs en Martin Buijs uitgenodigd om met hen te komen zingen. Annemarie zingt als sopraan en is vaste soliste bij zanggroep The Bridges in De Kwakel. Martin en Irene zijn bevlogen zangers van het gerenommeerde musicaltheatergezelschap Staccato uit Huizen. Tijdens dit concert traden de zangers zowel op als solist, als duo en met z’n drieën. Samen met het ABC werden een aantal songs, passend in het thema, ten gehore gebracht. Martin beet het spits af met ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Martin en Irene zongen samen prachtig het mooie duet ‘Pastorale’. Annemarie schitterde met het dit jaar winnende songfestivallied ‘Arcade’. En met z’n drieën zongen ze ‘Laat Me’ en medleys van Kensington, Doe Maar en Marco Borsato. Het publiek was zichtbaar onder de indruk en deelde na afloop vele complimenten uit. De dirigent, muzikanten en zangers kijken dan ook terug op een zeer geslaagd concert.

Op 1 januari 2020 bestaat het ABC alweer 5 jaar. Ook in dat jubileumjaar zullen er verrassende optredens gegeven worden. Houdt u de facebookpagina of de website in de gaten!