V.D.O. Tafeltennis voor het eerst in 9 jaar terug in eerste klasse

02-12-2019, 15:11 | Lezersnieuws | Richard

Vrijdag 29 november speelde V.D.O. 2 om promotie in Weesp tegen The Victory in de wetenschap dat 4 punten voldoende zou zijn voor promotie.

Het tweede team werd afgelopen zomer geformeerd. Leon Braacx, Victor van der Most en Martijn van Dijk maakten de stap vanuit de jeugd. Asam Mian kwam over vanuit het eerste team om structuur te geven. V.D.O. 2 kende een vliegende start en had geen aanpassingsproblemen. V.D.O. speelde in thuiswedstrijden fantastisch, met klinkende 10-0 en 7-3 overwinningen tegen de grootste concurrenten.

Vrijdag 29 november was de apotheose. Martijn van Dijk kwam in zijn eerste enkel 0-2 achter, maar draaide de wedstrijd om: 3-2 winst, het eerste teampunt was binnen. Nadat Victor van der Most zijn eerste enkelspel ook won stond het al 0-2. Na het gewonnen dubbelspel was de score 1-3 en door de stand bij JOVO - Victory'55, kon de titel de ploeg niet meer ontgaan. V.D.O. won uiteindelijk 3-7 in Weesp. Door de 1e plek te pakken promoveert de ploeg naar de eerste klasse. Het is sinds het voorjaarsseizoen in 2010 dat V.D.O. een team in de eerste klasse heeft.

V.D.O. 1 speelde zich in de slotweek veilig in de tweede klasse. V.D.O. 3 maakte het spannend maar blijft actief in de derde klasse. V.D.O. 4 degradeert naar de vierde klasse. V.D.O. 5 degradeert naar de vijfde klasse en V.D.O. 6 blijft daarin actief.