Lokaal nieuws

UITHOORN Kirsten in 't Veld en Armanda Boere wisten niet dat hun mannen hen hadden opgegeven voor het Kettinggesprek. Maar ze willen wel vertellen over hun club de Kienmutsen, want ze willen van het imago af dat kienen voor bejaarden is. De mannen vroegen hen vorige week hoe het zo gekomen is dat ze zijn gaan kienen.
UITHOORN Na inwoners was het donderdag de beurt aan de raad om zich uit te spreken over Schiphol en het voorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen. Zij wil de luchthaven na 2020 onder voorwaarden laten groeien tot 540.000 vluchten per jaar. De raad werd het niet eens over een eenduidige boodschap aan de minister. Een ferm nee tegen het...
UITHOORN Brouwerij De Schans aan Schans 21, houdt zondag 20 oktober samen met de band Tarango en Toko Bali weer een Kumpulan. Van 15.00 tot 18.00 uur laat Tarango weer vele mooie nummers horen. Toko Bali zorgt voor heerlijke versnaperingen.
UITHOORN In het oude centrum van Uithoorn wordt zaterdag 9 en zondag 10 november de najaarsbraderie gehouden.
UITHOORN Repair Café Uithoorn is vrijdagavond 25 oktober extra open om Uithoornaars die overdag niet kunnen komen, toch de mogelijkheid te bieden om hun spullen ter reparatie aan te bieden. Het Repair Café is die avond vanaf 19.00 uur te bezoeken in buurthuis Ponderosa aan de Plesmanlaan 27.
UITHOORN Na 15 dagen heeft Edwin Blom, inwoner uit Uithoorn, nog steeds niet gerookt. Blom heeft meegedaan aan het project Stoptober waarvoor hij zich met in totaal vijftig mensen vijf dagen lang vrijwillig liet opsluiten. Blom is daar heel positief over.
UITHOORN Toen Cindy Pieterse in haar huidige huis kwam wonen, stonden er aan de overkant twee geiten. "De grote, witte geit keek altijd naar mij. Als ik boven zat te werken, hoorde ik vaak mekkeren, niet door de geit, maar door voorbijgangers. Fietsers stapten af, hardlopers wisten dat ze op de helft van hun ronde waren en wandelaars maakten...