Mensen

AMSTERDAM De levensloop van bijna 300.000 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het toenmalige Koninkrijk der Nederlanden is sinds dinsdag digitaal beschikbaar. Het Netwerk Oorlogsbronnen, een samenwerkingsverband van meer dan twintig bronbeherende organisaties, heeft daarvoor de zoekdienst Oorlogslevens.nl gelanceerd.
UITHOORN Zaterdagmiddag werden Cor Floor en Stef Veerhuis in de bloemetjes gezet door bezoekers van buurthuis Ponderosa van vroeger en nu. Veel belangstellenden kwamen hen de hand schudden op de afscheidsreceptie. Er waren hartelijke knuffels en er werden mooie herinneringen opgehaald.
UITHOORN Piet Visser was eigenaar van C1000 in het Oude dorp. Na een klein uitstapje is hij weer terug als ondernemer in Uithoorn. Eind 2018 nam hij het Pannenkoeken-fort over in het prachtige Fort aan de Drecht. Vorige week vroeg Mark van der Mast hoe het hem bevalt om een pannenkoeken-restaurant te hebben op zo'n mooie locatie.
UITHOORN Mark van der Mast werkt als projectleider bij BAM bouw en techniek. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van de BMX afdeling van UWTC. Vorige kandidaat Paul Legez vroeg hem hoe hij terugkijkt op de aanleg van de prachtige BMX baan op het sportpark Randhoorn?
UITHOORN Frans Lakerveld zet zich met hart en ziel in voor Legmeervogels. Om de vereniging te helpen richtte hij samen met Fred Steenbergen en Henk Blom de Club van 100 op. Voor het Keez-toernooi maakte hij de spelborden. Vorige week vroeg Rinus van Zaal hoeveel Keez-borden hij al gemaakt heeft.
UITHOORN Buurthuis Ponderosa houdt in verband met het vertrek van Cor Floor een grote receptie op zaterdag 8 februari. Cor Floor heeft per 1 januari haar functie als voorzitter bij het buurthuis neergelegd. 
UITHOORN Rinus van Zaal is gepensioneerd, maar heeft nog veel bezigheden. Hij stoeit met zijn kleinkinderen, geniet van muziek en is druk met het organiseren van het jaarlijkse Keez-toernooi op 7 februari. Vorige keer vroeg Roel van Vliet wat hem bezielt om een Keez-toernooi te organiseren.
UITHOORN Roel van Vliet was dertig jaar hèt gezicht van de Sinterklaasaktie. De gepensioneerde politiechef leest nog graag een detective, wandelt elke ochtend en past op zijn klein- kinderen. Daarnaast is hij bestuurslid van de Stichting Urgente Noden. Dana Emmerig en René Jongkind vroegen hem hoe mensen bij de stichting terechtkomen?