• Verkoop zonnepanelen verdubbeld

    ANP Foto

3000 nieuwe zonnepanelen op Uithoornse daken

UITHOORN Gemeente Uithoorn begon in juni met een groepsaankoop zonnepanelen voor haar inwoners. Via de actie konden woningeigenaren gunstig zonnepanelen aanschaffen. Op deze manier wil de gemeente het verduurzamen van woningen onder de aandacht brengen en duurzame energieopwekking stimuleren. Uiteindelijk zijn er via de groepsaankoop ruim 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd bij 236 huishoudens. Het uiteindelijke aantal huishoudens komt nog hoger uit in verband met nog openstaande offertes.

De actie is opgezet door de gemeente Uithoorn in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Door deelname aan de groepsaankoop konden inwoners van Uithoorn profiteren van een scherpe prijs en een betrouwbare installateur. Verschillende installateurs zijn vooraf beoordeeld op prijs, certificering– en kwaliteitskeurmerken en ervaring. SolarProf kwam als beste uit de test en werd geselecteerd als installateur voor de groepsaankoop.

Via de groepsaankoop zijn ruim 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd bij 236 huishoudens. Wethouder Bouma: "Ik ben erg blij met de grote belangstelling voor deze actie. De combinatie van een aantrekkelijk rendement, de gedegen organisatie en de voordelen voor het milieu heeft de inwoners van Uithoorn in ruime mate aangesproken."

INFORMATIEAVOND Op 18 december wordt een informatieavond over aardgasvrij-proof verduurzamen gehouden door het Regionaal Energieloket en de gemeente Uithoorn. Nederland gaat (langzaam) van het aardgas af en moet uiteindelijk in 2050 zo goed als aardgasvrij zijn. Dat gaat een behoorlijke verandering met zich mee brengen, voor en achter de voordeur. Tijdens de informatieavond komt aan  bod welke alternatieven voor aardgas er zijn, wat betekent dat betekent voor een woning en wanneer er meer duidelijk is over de plannen voor Uithoorn om aardgasvrij te worden. 

Het Regionaal Energieloket helpt als partner van de gemeente woningeigenaren in Uithoorn met het verduurzamen van de woning. Zij presenteren een stappenplan waarmee inwoners direct aan de slag kunnen. De maatregelen in dat stappenplan zijn aardgasvrij-proof; dit betekent dat zij er straks klaar voor kunnen zijn als hun wijk op termijn van het aardgas afgaat. Ook kunnen inwoners met het stappenplan voorkomen dat ze maatregelen nemen waar zij spijt van krijgen. De locatie en het programma worden later bekendgemaakt.