• Eigen foto

40 jaar lokale radio: speciale uitzending Rick FM op 30 mei

DE KWAKEL Vanwege het 40-jarig jubileum van de lokale radio kan donderdag 30 mei, op Hemelvaartsdag, vanaf 10.00 uur bij Rick FM worden geluisterd naar een speciale radio-uitzending. Tussen 11.00 en 14.00 uur worden de programma's gepresenteerd door medewerkers die zich al 40 jaar met veel plezier en enthousiasme inzetten voor de lokale radio.
In deze speciale uitzending, net als de eerste uitzending 40 jaar later ook op Hemelvaartsdag, zijn bijzondere verhalen te horen, oude radiofragmenten, speciale gasten en natuurlijk veel herkenbare muziek uit die tijd.
Rick FM is dé lokale omroep voor Amstelland die 40 jaar geleden begon op Hemelvaartsdag 1979 als radiopiraat in De Kwakel gerund door een enthousiast groepje jongeren. Het radiostation Cyclus was geboren en groeide uit in (toen nog) de piratenzender Radio R.I.K (Radio Info de Kwakel).
Tien jaar later, 19 maart 1989, startte Radio RIK met een uitzendvergunning als legaal radiostation met uitzendingen vanuit een compleet nieuwe studio in de Straatsburgflat.
Op 1 september 2001 werd de naam Radio RIK gewijzigd in Rick FM en verhuisde in verband met de sloop van de flat in januari 2016 naar het dorpshuis De Quakel in De Kwakel. Hier werd de filmzaal de nieuwe Rick FM-radiostudio. Rick FM viert dit jaar dus ook het officiële 30-jarig jubileum.
Vanaf de start met radio Cyclus is Rick FM nog steeds dé lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel met veel live programma's over sport, politiek, nieuws, informatie en cultuur, een evenementenagenda en heel veel muziek voor iedereen.
Bij Rick FM werken ruim zestig vrijwilligers. Wie interesse heeft om ook mee te werken aan de uitzendingen, redactiewerk of presentatie, kan contact opnemen via vacature@rickfm.nl
Luisteren naar Rick FM kan via kabelnet Caiway, Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM, etherfrequentie 106.3 FM of live stream; www.rickfm.nl