• ANP Foto

ANWB Automaatje gaat in januari van start in Uithoorn

UITHOORN ANWB begint op 17 januari met de vervoersservice Automaatje voor inwoners die minder mobiel zijn en die voor vervoer afhankelijk zijn van anderen. Dat gebeurt in samenwerking met Uithoorn voor Elkaar/Participe Amstelland en de gemeente Uithoorn. AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren tegen een geringe onkostenvergoeding (30 cent per kilometer). ANWB AutoMaatje is al actief in zeventig andere gemeenten.

Mensen die minder mobiel zijn, kunnen vaak minder de deur uit dan zij willen. Een bezoekje aan een klaverjasmiddag of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan al een hele opgave zijn en is daarom helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. ANWB AutoMaatje Uithoorn kan hier een oplossing voor bieden.

Een rit is daarbij meer dan vervoer alleen. ´De vrijwillige chauffeur kan eventueel mee naar een doktersbezoek of boodschappen doen. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact,´ aldus de initiatiefnemers.

Het project gaat op 17 januari van start in Gezondheidscentrum De Waterlinie.

Voor meer informatie of vragen is ANWB AutoMaatje Uithoorn bereikbaar via automaatje@uithoornvoorelkaar.nu of 0297-303.103.