Asbest op BMX-terrein

UITHOORN De gemeente heeft werkzaamheden aan de voormalige BMX-baan van wielervereniging UWTC stilgelegd vanwege een asbestvondst.

Op het terrein wordt sinds september gewerkt om woningbouw voor te bereiden in het kader van het project Wonen in Buitengoed. Recent heeft de aannemer bij het verwijderen van de fundatie van de oude BMX-baan diverse stukken asbestverdacht plaatmateriaal gevonden. Hierop heeft de gemeente het werk stilgelegd. Uit een eerste analyse blijkt dat het plaatmateriaal inderdaad asbest bevat. Vervolgens wordt nu onderzocht om welke asbestsoorten het gaan en om welke hoeveelheden. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een gecertificeerd asbestonderzoeksbureau: SGS Search. Bij het onderzoek wordt tevens betrokken welke maatregelen de gemeente en/of aannemer moeten nemen. Om te voorkomen dat mogelijke asbestvezels uitdrogen of wegwaaien, is het materiaal op advies van een expert afgedekt met folie.

Verder zijn er extra hekken rond het terrein geplaatst met waarschuwingsborden waarop staat: "Asbest, geen toegang". Inwoners die vragen hebben kunnen zaterdag 4 en zondag 5 november van 11.00 tot 16.00 uur telefonisch informatie opvragen via telefoon 06-5514.0835. Vanaf maandag 6 november kunnen vragen worden gesteld via 0297-513.111.