• Google Streetview

Bewoners Brusselflat in de kou

UITHOORN Het zal je maar gebeuren, geen verwarming tijdens de koudste dagen van het jaar. Het overkwam bewoners van de Brusselflat. Eén van de twee verwarmingsketels hield er mee op. De andere, een oudje van 27 jaar oud, was niet krachtig genoeg om bij deze lage temperaturen het hele gebouw te verwarmen. En dus zaten bewoners een aantal dagen in de kou. 

"Sinds woensdag zitten we zonder verwarming en warm water," vertelde Gerard Peeters, een van de bewoners vrijdag. "We hebben inmiddels zelf de tweede ketel gereset," vertelt hij vrijdagmiddag. "Maar de helft van de flat zit nog steeds zonder warm water. We hebben vandaag wel een brief ontvangen, waarin wordt uitgelegd dat er volgende week een nieuwe ketel wordt geplaatst." Bewoners hadden het idee de dupe te worden van een conflict tussen de Vereniging van Eigenaren en Eigen Haard. In de flat wonen huurders en mensen die een appartement gekocht hebben.

Een woordvoerder van Eigen Haard laat weten dat er geen sprake is van een conflict. "De Vve was al van plan een nieuwe ketel aan te schaffen. Daar hebben ze even de tijd voor genomen, om verschillende opties te bekijken en te wegen wat betreft kosten en duurzaamheid. Omdat beide ketels het nog deden, was geen haast geboden. Tot de ketel er deze week mee op hield. De andere ketel kon het gemis niet opvangen. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het is echt pech dat het juist in deze koude periode gebeurd. Om mensen toch enigszins warm te houden, deelt de VvE elektrische kachels uit. Volgende week wordt de nieuwe ketel geïnstalleerd. Dat is het vervelende van de situatie, als je een nieuwe ketel besteld, gaat er altijd wat tijd overheen voordat deze kan worden geplaatst."

Naomi Heidinga