• Pixabay

Collectieve zorgverzekering voor minima in Uithoorn

UITHOORN De gemeente Uithoorn biedt voor inwoners met een minimum inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Voor wie nog geen collectieve verzekering heeft, meer informatie wil en/of overweegt om over te stappen houdt de gemeente een spreekuur op 11 december en op 20 december.

Inwoners met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm kunnen deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering (de gemeentepolis). Het pakket van de collectieve zorgverzekering is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Zorg en Zekerheid geeft een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis mee worden verzekerd. Er is een keus tussen AV- Standaard en AV-top. Bij beide pakketten is het verplichte eigen risico meeverzekerd. Het meeverzekeren van het eigen risico zorgt ervoor dat er gedurende het jaar geen extra nota's worden gestuurd. Wel moet rekening gehouden worden met de eventuele eigen bijdrage.

Het spreekuur is op dinsdag 11 december van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdag 20 december van 13.00 uur tot 16.00 uur en wordt gehouden in het gemeentehuis aan de Laan van Meerwijk 16. Inwoners die voor het spreekuur komen, kunnen zich melden bij de balie. Getrainde vrijwilligers van Uithoorn voor Elkaar zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de gemeentepolis. Het is ook mogelijk om direct een aanvraag in te dienen.

Het is noodzakelijk om een identiteitsbewijs mee te nemen, het BSN-nummer van de gezinsleden, een bankrekeningnummer, het polisblad van de huidige verzekering en een inkomensspecificatie van de afgelopen maand (of rekeningafschrift).

Ter voorbereiding is het wellicht goed om van te voren te bekijken welke kosten er het eerste jaar aankomen om te bepalen welk pakket het meest van toepassing is. Op de website www.gezondverzekerd.nl is terug te vinden welke vergoedingen in de pakketten zijn opgenomen.

Het Sociaal Loket van de gemeente kan antwoord geven op de vraag of u in aanmerking komt voor deelname aan de collectieve verzekering. Het Sociaal Loket is telefonisch bereikbaar via 0297-513 111 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Daarnaast is er inloop bij de balie mogelijk op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.