• Gezellige drukte tijdens eerdere editie van Culinair aan de Amstel.

    Eigen foto

Culinair aan de Amstel: feest voor fijnproevers

UITHOORN Culinaire hapjes, een mooi glas wijn en goed gezelschap zijn de ingrediënten van Culinair aan de Amstel dat komende zaterdag weer plaatsvindt aan de Schans. Deze zesde editie heeft nog meer verrassende deelnemers dan vorige jaren.

¨De restaurateurs zijn heel creatief met de uitdaging om iets moois te maken omgegaan,¨ zegt Fred Ohm, een van de organisatoren. ¨Ze bieden kwalitatief mooie producten voor een goede prijs.¨ De culinaire hapjes zijn verfijnd en laaggeprijsd. ¨Het moet leuk zijn om verschillende hapjes te proberen.¨

Tien deelnemers laten deze dag hun culinaire kunsten zien. Het Spoorhuis, Geniet aan de Amstel, Het Rechthuis, Vinocerf, Bistro 9, De Watergeus uit Noorden, De Kruidfabriek van Peter Lute, visrestaurant The WineKitchen at Sea en Metropolitan van Kees Raat. ¨We hebben een workshop gevolgd bij hem en daar hebben we zulke vreemde combinaties geproefd,¨ vertelt organisator Martin van Wiltenburg enthousiast. ¨Hij is een echte goeroe op chocoladegebied en heeft het boek IJstijd geschreven. Hem wilden we er graag bij hebben.¨ En de laatste deelnemers is net bekend geworden: Ron Gastrobar Indonesia uit Ouderkerk, een van de restaurants van meesterkok Ron Blaauw.

Terwijl de gasten de hapjes proeven en gezellig met elkaar bijpraten, wordt er muziek gedraaid door Rick FM. Ook zijn er live optredens van onder andere de band Gerard Alderliefste & Friends. ¨Hij werkte samen met Ramses Shaffy en Paul de Leeuw,¨ verduidelijkt Fred. Daarnaast zullen de kinderen van KnA laten horen wat ze muzikaal in huis hebben.

Zij hebben ook te maken met het goede doel dat dit jaar is gekozen. ¨Dit jaar is de opbrengst bestemd om muziekles op school aan te bieden,¨ legt Erik van Egdom uit. Hij is ook lid van de organisatie die onderdeel is van de Lionsclub. ¨Scholen hebben de middelen niet en zo kunnen kinderen kennismaken met instrumenten. Ze krijgen muziekles en mogen de instrumenten een tijdje mee naar huis nemen. Daarna volgt een concert en hopelijk zijn de kinderen enthousiast geworden over muziek.¨

Voorheen kochten de bezoekers muntjes en was een deel daarvan voor het goede doel. Dit jaar betalen de gasten een entreeprijs van 5 euro, waardoor de prijzen van de gerechten een stuk lager zijn. Het gehele entreebedrag gaat dan naar het goede doel. Kinderen mogen gratis naar binnen. Voor hen organiseert Speel-Inn activiteiten zoals cupcakes versieren, zodat de ouders rustig kunnen genieten. Op het terrein lopen twee mobiele brigades waar muntjes en lootjes gekocht kunnen worden. ¨Voor die 5 euro krijgen ze ook nog twee lootjes voor de loterij met aantrekkelijke prijzen', voegt Fred toe. 'We hebben bijzonder veel prijzen van klein tot groot.¨ Het culinaire evenement zou niet mogelijk zijn zonder alle sponsoren, die op een groot LED scherm vertoond zullen worden.

Culinair aan de Amstel vindt plaats op zaterdag 16 juni van 15.00 tot 21.00 uur aan de Schans. Iedereen is van harte welkom.