• Jean H Makkinje

Donatie van 600 euro voor Anne Frank Boom in De Kwakel

DE KWAKEL OZ Planten uit De Kwakel heeft 600 euro gedoneerd aan de Anne Frank Boom in De Kwakel. Dit is een gezamenlijk initiatief van een aantal prominenten Kwakelaars en Scoutingvereniging St. Johannesgroep.

Ieder jaar op 4 mei vindt de Dodenherdenking plaats in het Egeltjesbos. Hierbij ontbrak een passend altijd gedenkteken. Daarom is er sinds vorig jaar een nazaat van de echte Anne Frank-boom geplant. Deze witte paardenkastanje stond in een tuin in Amsterdam en is beschreven in het wereldberoemde dagboek van Anne Frank. Zij kon de boom vanuit haar onderduikadres zien staan.

GESPAARD Ramon van Kessel, verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid binnen OZ Planten, reikte de cheque ter waarde van 600 euro uit aan drie vertegenwoordigers van de scoutingvereniging: Jeanet ten Brink, Jim Raadschelders en Jim Spek. Dit bedrag is zelf bijeen gespaard door de medewerkers van OZ Planten.

Jaarlijks wordt er geld gespaard voor een goed doel waarbij het personeel zich nauw betrokken voelt en een bijdrage aan willen leveren. De medewerkers van OZ Planten dragen zelf goede doelen aan. In 2019 staat een nieuw doel centraal: de Hartwig Medical Foundation, een organisatie die een DNA-database aanlegt in de strijd tegen kanker.