• BPD

Eerste steen nieuwe fase transformatie Vinckebuurt gelegd

UITHOORN Ruim 100 kopers van woningen in het project De Regentes kwamen woensdagmiddag 28 november samen aan de oevers van de Amstel in Uithoorn. In een feesttent maakten de toekomstige buren kennis en stonden, samen met de makers van de Vinckebuurt, stil bij de aanvang van een nieuwe bouwfase. Het startsein voor realisatie van de volgende fase werd gegeven door John van den Heuvel van ontwikkelaar BPD en een van de kopers. Ze legden samen de eerste steen voor de woningen en appartementen in De Regentes.

"Met de start van dit project wordt zowel aan de Amstel als aan de Thamersloot gebouwd en geeft BPD haar deel van de Vinckebuurt definitief vorm," aldus John van den Heuvel, Senior Ontwikkelingsmanager bij BPD (Bouwfonds property Development)."In deze fase bouwen we niet alleen 33 eengezinswoningen, zoals we hebben gedaan in de eerste fase die we begin van dit jaar hebben opgeleverd. We beginnen nu ook met het eerste gebouw, bestaande uit 26 luxe koopappartementen aan de Amstel, en we bouwen 10 semibungalows aan de Thamersloot. Daarmee bedienen we nu ook een groep die vooral comfort en gemak zoekt".


Net als bij de eerste fase, komt bijna de helft van de kopers uit Uithoorn. Ook levert Amstelveen een grote groep en komen de overige kopers veelal uit de directe omgeving. Het project levert daarmee volgens BPD wederom een belangrijke bijdrage aan de doorstroming op de lokale en regionale woningmarkt.

Na realisatie van de nieuwe woningen wordt een begin gemaakt met de aanleg van het centrale groene pleintje van de buurt. De architecten zijn BBHD architecten voor de appartementen en semibungalows en A&i architecten voor de eengezinswoningen. De aannemer is UBA Bouw B.V. uit Uithoorn. De laatste woningen van De Regentes komen in 2019 in verkoop.

De Vinckebuurt komt op de voormalige bedrijvenlocaties aan de Wilhelminakade in Uithoorn. Na het vertrek van de industriële bedrijven, zoals Campina Melkunie en de vleesverwerkende industrie, heeft gemeente Uithoorn zich ingezet om dit gebied bij het centrum van Uithoorn te betrekken en het centrum van Uithoorn te verlengen. Er is een hoogwaardige wandelroute langs de Amstel aangelegd en de nieuwe woningen dragen bij aan de vernieuwing van dit stukje Uithoorn. De historische Thamerkerk vormt het einde van die route. Zeeman Vastgoed en Bouwfonds Property Development werken samen met de gemeente aan de ontwikkeling van de Vinckebuurt.