• Eigen foto

Eerste Uithoornse Kerstwensboom groot succes

UITHOORN In december hebben tientallen mensen hun kerstwens in de grote Kerstwensboom aan Marktplein 2 gehangen. Het was voor de winkeliersvereniging dan ook een uitdaging om de wensen die in vervulling zouden worden gebracht te selecteren.

Een aantal mensen wenste vrede, geluk en gezondheid; de belangrijkste voorwaarden voor een mooi leven. De volgende wensen zijn door de winkeliersvereniging van Uithoorn in vervulling gebracht:

Carolien van Lit wenste ,,een dag uit varen met jongeren van het Speciaal Jongerencafé", waarbij visueel of lichamelijk gehandicapten, autisten of jongeren die 'gewoon' verlegen zijn iedere tweede en vierde zaterdag van de maand samenkomen in café De Biertuin, onderdeel van Brouwerij De Schans in Uithoorn.

Lyda Baas wenst een buddy of maatje die af en toe met Michiel van 24 jaar iets leuks gaat doet. Ook Lyda's wens werd in vervulling gebracht, want Michiel is uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het Speciaal Jongerencafé. Ook ontving Lyda een cadeaubon van de Viskeuken.

Justin Perk kan met zijn gezin een avondje bowlen bij Bowlingcentrum de Kegel in Amstelveen en Theo Pepping ontving een tegoedbon voor een diner voor vier bij Geniet aan de Amstel, waar hij samen met zijn schoonzus Joke, die slecht ter been is en COPD heeft, van de gerechten op planken kan genieten.

Dagna Lek was niet bij de prijsuitreiking, waardoor zij haar vervulde wens (elke week een doosje chocolade van de Chocotoko) niet in ontvangst kon nemen.

Ria de Graaf had een heel bijzondere wens; haar kleinzoon Maarten is in oktober zijn vader verloren. Nu gaat hij 6 juni samen met teamgenoten geld inzamelen door deel te nemen aan de Alpe d'Huzes. Ria wenste geborduurde handdoeken voor Maarten en zijn teamgenoten. Duoplant heeft de toezegging gedaan om deze te sponsoren, waardoor Ria zichtbaar geroerd was.

Radio Rick was aanwezig voor een live radioverslag van de prijsuitreiking. De organisatie is tevreden: ,,We kijken terug op een zeer geslaagde wensactie en verheugen ons nu al op de Kerstwensboom van 2019 voor en door Uithoornse inwoners en ondernemingen."